הגדרות אזורי העיר המותרים להקמת עסקים לעניין מסמך זה (ייעודים כהגדרתם בתב"ע):
סוג האזור | פירוט |
---|---|
אזור מעורב שימושים | מבנה המאפשר מגורים, תעסוקה, שירותים ומסחר בכל קומות המבנה, בצירים מרכזיים (סוקולוב, אוסישקין) רש/210/א 553-0116335, 553-0175711 |
מבנה מגורים עם חזית מסחרית | מבנה המשלב מגורים עם מסחר בקומותיו התחתונות |
אזור תעסוקה צפון גלילות | בין כביש 2 לכביש 20 (תעסוקה+ מסחר) רש/616/ א/ 3, 553-0169094, רש/760 |
אזור תעסוקה ומלאכה נווה מגן | בין רחוב נצח לרחוב טרומפלדור (כיום – תעשייה ומלאכה, בעתיד - מסחר+ תעסוקה). |
אזור תעסוקה ומלאכה מורשה | בין כביש 4 לכביש 5 (כיום –תעשייה ומלאכה מצפון לרחוב החרושת תעסוקה ותעשיה מדרום לרחוב החרושת. מותרים שירותים מסחריים מוגבלים על פי התב"ע: רש/210/א, רש/214/ ב/ 1 בעתיד – מתחם מסחר, תעסוקה ומגורים ). |
אזור תעסוקה זמני בדרום גלילות | מיועד לעסקים מתחום תעשיית הרכב והגינון רש/800/ א / 1. |
מתחם דרום מזרח מחלף מורשה | מיועד למתקנים הנדסיים ותשתיות (רש/246 א). |
מרכז מסחר שכונתי | מקבץ עסקים בתוך שכונת מגורים (רש/210/א). |
פארק נופש וספורט | אזור המיועד לפעילות פנאי נופש וספורט, המאפשר פיתוח נקודתי ומוגבל לצרכי מסחר 553-0190975 553-0116335 |
שטח ציבורי פתוח | שטח פתוח המאפשר פיתוח נקודתי ומוגבל לצרכי מסחר (קיוסקים וכו') (רש/210/א). |
אזור המיועד לעיבוד חקלאי | שטחים המיועדים כיום על פי תב"ע לחקלאות (רש/ 617, רש/210/א, רש1/763 , תמ"ל1068) בעתיד, חלק משטחים אלה יפותחו לאזורי מגורים. |
מבקש רישיון זכור : הדין המחייב הוא על פי התבעו"ת החלות על כל מגרש ומגרש. העסק יוקם בהתאם לשימושים המותרים בתב"ע.
על אף ההוראות המוזכרות בהמשך מסמך זה תחת העמודה "מדיניות העירייה", הדין המחייב והקובע הוא על פי התב"עות החלות על כל מגרש ומגרש.
יובהר בזאת כי במידה ולא מצוינות הוראות כל שהן תחת העמודות "דרישות הרשות" ו- "מדיניות תכנונית של הרשות" בטבלה שבהמשך מסמך זה, חובה על מבקש הרישיון לעמוד בכל הוראות דין החלות על פריטי העיסוק הרלבנטיים לעסקו (לרבות חוק ארצי ותקנות שהותקנו מכוחו וחוקי עזר עירוניים) ובכל האמור בפרק "דרישות כלליות מעסקים".
מספר פריט | תיאור העסק טעון הרישוי | דרישות הרשות | מדיניות הרשות |
---|---|---|---|
4.1 א | ביצים - ריכוזן, מיונן ואחסונן בתחנת מיון | בעל עסק לא יגרום, כתוצאה מפעילות עסקו, לריח חזק או בלתי סביר, כהגדרתו ב"נוהל להגדרת מפגעי ריח" של המשרד להגנת הסביבה. יצירת ריח בלתי סביר, תחייב את בעל העסק נקיטת אמצעים להקטנת עוצמת הריח, לפי העניין. ביצים יישמרו בטמפ' של עד 20 מעלות צלזיוס, בכל עת. | מותר רק באזור תעסוקה מורשה |
4.1 ג | מדגרה | בעל עסק לא יגרום, כתוצאה מפעילות עסקו, לריח חזק או בלתי סביר, כהגדרתו ב"נוהל להגדרת מפגעי ריח" של המשרד להגנת הסביבה. יצירת ריח בלתי סביר, תחייב את בעל העסק נקיטת אמצעים להקטנת עוצמת הריח, לפי העניין. בעל לא יגרום לרעש בלתי סביר , בהתייחס לפעילות מערכות מיזוג ואוורור ומדחסים בעסקו – במידה וקיימים. חומרי הדברה , חיטוי וניקוי כהגדרתם בחוק יאוחסנו במחסן רעלים סגור ונעול בהתאם לחוק החומרים המסוכנים , התשנ"ג - 1993. פסולת: מכלי האשפה והפסולת ימוקמו מעל משטחים אטומים לחלחול ובעלי מע' ניקוז מתאימות בתחתיתם. על העסק לעמוד בתקנות מחלות בע"ח (מדגרות) התשכ"ז – 1967 פעילות העסק תתבצע אך ורק בכפוף לקבלת היתר השירות הווטרינרי העירוני . | רק באזור המיועד לעיבוד חקלאי |
4.1 ד | הובלת ביצים למיון | האיסוף, ההובלה והחנייה ברחבי העיר יתבצעו ללא גרימת מטרדי לכלוך ומטרדי ריח. ביצים יישמרו בטמפ' של עד 20 מעלות צלזיוס, בכל עת. תותר חנייה רק של רכבים ריקים לחלוטין. | חניית רכבים ממושכת או לאחר שעות העבודה תותר רק במקום שיאושר על ידי הרשות ובכפוף וראות התב"ע החלה. |
4.2 א | בית קפה, מסעדה לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום | בעל עסק המבקש להוציא שולחנות וכסאות מחוץ לבית העסק יעמוד בכל האמור בחוק עזר לרמת השרון (שימור רחובות), התשמ"א- 1981 ובכל האמור בסעיף 2 של פרק "דרישות כלליות מעסקים". סגירת חורף תתבצע על פי האמור בסעיף 4 של פרק "דרישות כלליות מעסקים". בעל עסק יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני. מפריד השומן יתוכנן ויתופעל באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014. המפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים או שומנים לצנרת הביוב העירונית וכן יאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014. הפסולת המפונה מהמפריד תפונה לאתר מורשה בלבד. אישורי פינוי וקליטה יועברו לתאגיד המים שרונים וכן יישמרו בעסק למשך 3 שנים. שמן מאכל משומש ייאגר במיכל ייעודי ומשולט העומד על מאצרה. השמן יפונה לקבלן מורשה על ידי המשרד להגנת הסביבה ואישורי הפינוי יישמרו בעסק למשך שנה לפחות. בעל עסק שבעסקו מתקיימות פעולות של: קלייה, אפייה, טיגון, צלייה, בישול וכדומה, יגיש לבחינה ואישור של היחידה לאיכות הסביבה תכנית ומפרט טכני למערכות למניעת עשן, ריחות וזיהום אוויר מעסקו, בהתאם להוראת מסמך "הנחיות איכות הסביבה להתקנת מערכות טיהור אוויר - אמצעים נדרשים למניעת עשן, ריחות וזיהום אוויר וקיים את אישור ודרישות המחלקה לאיכות הסביבה. עסק שבו יש טיפול והגשה שלמוצרים מן החי, יעמוד בכל הדרישות המופיעות בסעיף 7 של פרק "דרישות כלליות מעסקים". | בכל האזורים בהם מותרים שימושי מסחר |
4.2 ב | מזנון, בית אוכל אחר לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום | בעל עסק המבקש להוציא שולחנות וכסאות מחוץ לבית העסק יעמוד בכל האמור בחוק עזר לרמת השרון (שימור רחובות), התשמ"א- 1981 ובכל האמור בסעיף 2 של פרק "דרישות כלליות מעסקים". סגירת חורף תתבצע על פי האמור בסעיף 4 של פרק "דרישות כלליות מעסקים". בעל עסק יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני. מפריד השומן יתוכנן ויתופעל באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014. המפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים או שומנים לצנרת הביוב העירונית וכן יאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014. הפסולת המפונה מהמפריד תפונה לאתר מורשה בלבד. אישורי פינוי וקליטה יועברו לתאגיד המים שרונים וכן יישמרו בעסק למשך 3 שנים. שמן מאכל משומש ייאגר במיכל ייעודי ומשולט העומד על מאצרה. השמן יפונה לקבלן מורשה על ידי המשרד להגנת הסביבה ואישורי הפינוי יישמרו בעסק למשך שנה לפחות. בעל עסק שבעסקו מתקיימות פעולות של: קלייה, אפייה, טיגון, צלייה, בישול וכדומה, יגיש לבחינה ואישור של היחידה לאיכות הסביבה תכנית ומפרט טכני למערכות למניעת עשן, ריחות וזיהום אוויר מעסקו, בהתאם להוראת מסמך "הנחיות איכות הסביבה להתקנת מערכות טיהור אוויר - אמצעים נדרשים למניעת עשן, ריחות וזיהום אוויר וקיים את אישור ודרישות המחלקה לאיכות הסביבה. עסק שבו יש טיפול והגשה שלמוצרים מן החי, יעמוד בכל הדרישות המופיעות בסעיף 7 של פרק "דרישות כלליות מעסקים". | בכל האזורים בהם מותרים שימושי מסחר . |
4.2 ג | הכנת מזון למכירתו לצריכה מחוץ למקום הכנתו, לרבות משלוח מזון ולמעט הסעדה כמשמעותה בסעיף 4.6 ה | בעל עסק יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני. מפריד השומן יתוכנן ויתופעל באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014 . המפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים או שומנים לצנרת הביוב העירונית וכן יאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014. הפסולת המפונה מהמפריד תפונה לאתר מורשה בלבד. אישורי פינוי וקליטה יועברו לתאגיד המים שרונים וכן יישמרו בעסק למשך 3 שנים. שמן מאכל משומש ייאגר במיכל ייעודי ומשולט העומד על מאצרה. השמן יפונה לקבלן מורשה על ידי המשרד להגנת הסביבה ואישורי הפינוי יישמרו בעסק למשך שנה לפחות. בעל עסק שבעסקו מתקיימות פעולות של: קלייה, אפייה, טיגון, צלייה, בישול וכדומה, יגיש לבחינה ואישור של היחידה לאיכות הסביבה תכנית ומפרט טכני למערכות למניעת עשן, ריחות וזיהום אוויר מעסקו, בהתאם להוראת מסמך הנחיות איכות הסביבה להתקנת מערכות טיהור אוויר - אמצעים נדרשים למניעת עשן, ריחות וזיהום אוויר וקיים את אישור ודרישות המחלקה לאיכות הסביבה. עסק שבו יש טיפול והגשה שלמוצרים מן החי, יעמוד בכל הדרישות המופיעות בסעיף 7 של פרק "דרישות כלליות מעסקים | מותר בכל האזורים בהם מותרים שימושי תעסוקה ומלאכה. |
4.3 א | בית קירור לבשר, דגים, עופות, ביצים ומוצריהם | בעל העסק ייתן עדיפות לשימוש בגז קירור "ירוק" על פני שימוש בגז אמוניה לקירור. יוקם בהיתר השירות הווטרינרי העירוני בנוסף לשאר הגורמים העירוניים והממשלתיים. הקמה תותר רק לאחר הגשת ואישור תכניות הנדסית של העסק לשירות הווטרינרי ולשאר הגורמים הרלוונטיים. | מותר באזור תעסוקה צפון גלילות, ואזור תעסוקה מורשה . |
4.3 ב | בית קירור למזון אחר ומרכיביו | בעל העסק ייתן עדיפות לשימוש בגז קירור "ירוק" על פני שימוש בגז אמוניה לקירור. | מותר באזור תעסוקה צפון גלילות, ואזור תעסוקה מורשה . |
4.4 ב | בשר, עופות, דגים, בעלי חיים ימיים או חלקיהם טיפול בבשר גולמי ואריזתו-ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום | לא תותר הקמה במרחב השיפוטי של העיר | |
4.4 ז | בשר, עופות, דגים, בעלי חיים ימיים או חלקיהם טיפול בבשר גולמי ואריזתו- ביכולת ייצור שאינה עולה על 5 טונות ליום | לא תותר הקמה במרחב השיפוטי של העיר | |
4.5 ב | הובלת חלב גולמי | האיסוף, ההובלה והחנייה ברחבי העיר יתבצעו ללא גרימת מטרדי לכלוך ומטרדי ריח. | חניית רכבים ממושכת או לאחר שעות העבודה תותר רק בחניון במקום שיאושר על ידי הרשות ובכפוף להוראות התב"ע החלה. |
4.6 א | מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם ייצורו, עיבודו- מחומרי גלם מן החי ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום ייצורו, עיבודו- מחומרי גלם מן הצומח ביכולת ייצור העולה על 50 טונות ליום | לא תותר הקמה במרחב השיפוטי של העיר. | |
4.6 ג | מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם אחסונו | בעל עסק לא יגרום, כתוצאה מפעילות עסקו, לריח חזק או בלתי סביר, כהגדרתו ב"נוהל להגדרת מפגעי ריח" של המשרד להגנת הסביבה. יצירת ריח בלתי סביר, תחייב את בעל העסק נקיטת אמצעים להקטנת עוצמת הריח, לפי העניין. בעל לא יגרום לרעש בלתי סביר , בהתייחס לפעילות מערכות מיזוג ואוורור ומדחסים בעסקו – במידה וקיימים. | מותר בכל האזורים המתירים על פי תב"ע שימושי תעסוקה ומסחר |
4.6 ד | מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם הובלתו, הפצתו או חלוקתו | חניית רכבים ממושכת או לאחר שעות העבודה תותר רק בחניון במקום שיאושר על ידי הרשות ובכפוף להוראות התב"ע החלה. | |
4.6 ה | הסעדה (קייטרינג) - כהגדרתה בתקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים ליצור מזון), התשל"ב-1972 | בעל עסק יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני. מפריד השומן יתוכנן ויתופעל באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014. המפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים או שומנים לצנרת הביוב העירונית וכן יאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014. הפסולת המפונה מהמפריד תפונה לאתר מורשה בלבד. אישורי פינוי וקליטה יועברו לתאגיד המים שרונים וכן יישמרו בעסק למשך 3 שנים. שמן מאכל משומש ייאגר במיכל ייעודי ומשולט העומד על מאצרה. השמן יפונה לקבלן מורשה על ידי המשרד להגנת הסביבה ואישורי הפינוי יישמרו בעסק למשך שנה לפחות. בעל עסק, למעט בעל עסק שקבל לכך פטור, יתקין בעסק מערכות לסינון וטיהור אוויר ולמניעת פליטת ריחות מהעסק ויכול להיעזר לצורך כך בעקרונות המופיעים במסמך "הנחיות איכות הסביבה להתקנת מערכות טיהור אוויר - אמצעים נדרשים למניעת עשן, ריחות וזיהום אוויר . בעל העסק יגיש לרשות דוח של בעל מקצוע המוכיח שהמערכות שהותקנו אכן מונעות זיהום אוויר חריג וריח חזק או בלתי סביר . במידה ובעסק יש טיפול הכנה והגשה של מזון מן החי: בעל העסק יקיים את כל האמור בסעיף 7 של הפרק "דרישות כלליות מעסקים" | |
4.6 ו | מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם ייצורו, עיבודו- מחומרי גלם מן החי ביכולת ייצור שאינה עולה על 5 טונות ליום; ייצורו, עיבודו- מחומרי גלם מן הצומח ביכולת ייצור שאינה עולה על 50 טונות ליום | מפעלי מזון חדשים יוגבלו בזמן ו/או עד למתן תוקף לתב"ע משנה ייעוד | |
4.7 א | קיוסק | מותר בכל אזור המתיר בתב"ע שימושי מסחר, וכן באזור שצ"פ ייתכן ותיאסר הקמת קיוסק באזורים מסוימים בכפוף למדיניות העירייה בנושא שתפורסם. | |
4.7 ב | מרכול - מקום לממכר מזון ומוצרי צריכה לשימוש אישי או ביתי, שאין בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון; | בעל העסק יאסוף את פסולת הניילון הנוצרת בעסק במיכל ייעודי ויפנה אותה באחריותו ועל חשבונו באמצעות קבלנים מורשים על פי חוק לאתר מורשה על פי חוק. הפעלת מערכות בעלות פוטנציאל לגרימת רעש כגון מערכות מיזוג אוויר, משאבות, מפוחים, ציוד קירור וכדומה, תהיה באופן שיאפשר לעסק לעמוד בדרישות התקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר) , התש"ן – 1990. | מותר בכל אזור המתיר בתב"ע שימושי מסחר. |
4.7 ג | אטליז - מכירת בשר, עופות או דגים שאינם קפואים | היקף ואופי פעילות האטליז, ייגזרו מהדירוג אותו יקבל בהתאם לתכנית העסק ואישור השירות הווטרינרי העירוני והגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות. לא תותר הקמת אטליז ללא תכנית שתאושר ע"י השירות הווטרינרי העירוני וקבל היתר ממנו. | מותר בכל אזור המתיר בתב"ע שימושי מסחר |
4.7 ד | מרכול – כמשמעותו בפרט 4.7 ב, שיש בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון | על בעל המקום לרכוש ולהפעיל מכבש קרטונים. הפינוי של הקרטונים יהיו באחריות בעל העסק ועל חשבונו באמצעות קבלנים מורשים על פי חוק לאתר מורשה על פי חוק. בעל העסק יאסוף את פסולת הניילון הנוצרת בעסק במיכל ייעודי ויפנה אותה באחריותו ועל חשבונו באמצעות קבלנים מורשים על פי חוק לאתר מורשה על פי חוק. הפעלת מערכות בעלות פוטנציאל לגרימת רעש כגון מערכות מיזוג אוויר, משאבות, מפוחים, ציוד קירור וכדומה, תהיה באופן שיאפשר לעסק לעמוד בדרישות התקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר) , התש"ן – 1990. בעל עסק יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני. מפריד השומן יתוכנן ויתופעל באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014. המפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים או שומנים לצנרת הביוב העירונית וכן יאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014. הפסולת המפונה מהמפריד תפונה לאתר מורשה בלבד. אישורי פינוי וקליטה יועברו לתאגיד המים שרונים וכן יישמרו בעסק למשך 3 שנים. שמן מאכל משומש ייאגר במיכל ייעודי ומשולט העומד על מאצרה. השמן יפונה לקבלן מורשה על ידי המשרד להגנת הסביבה ואישורי הפינוי יישמרו בעסק למשך שנה לפחות. בעל עסק שבעסקו מתקיימות פעולות של: קלייה, אפייה, טיגון, צלייה, בישול וכדומה, יגיש לבחינה ואישור של היחידה לאיכות הסביבה תכנית ומפרט טכני למערכות למניעת עשן, ריחות וזיהום אוויר מעסקו, בהתאם להוראת מסמךהנחיות איכות הסביבה להתקנת מערכות טיהור אוויר - אמצעים נדרשים למניעת עשן, ריחות וזיהום אוויר וקיים את אישור ודרישות המחלקה לאיכות הסביבה. עסק שבו יש טיפול והגשה שלמוצרים מן החי, יעמוד בכל הדרישות המופיעות בסעיף 7 של פרק "דרישות כלליות מעסקים. | מותר בכל אזור המתיר בתב"ע שימושי מסחר |
4.8 | משקאות משכרים - עסק שעיקר פעילותו הגשתם לצורך צריכה במקום ההגשה | מותר בכל אזור המתיר בתב"ע שימושי מסחר |