תחזוקת בניינים מסוכנים

תושבות ותושבים יקרים,

לאחרונה, נושא הבניינים המסוכנים עלה לסדר היום. בעקבות זאת, העליתם שאלות חיוניות רבות, ואנחנו מרכזים ומחדדים עבורכם.ן את כל ההנחיות. קראו אותן היטב – זה יכול להציל חיים:

🏩 בניין הוא שטח פרטי אשר נמצא באחריות בעלי הדירות. הם אלו שצריכים לבדוק, לתחזק ולשמור עליו. אחריות בעלי הדירות תקפה גם לחצר ולשטחים המשותפים.

🏩 על מנת להבטיח שהבניין אינו מסוכן, בעלי הדירות מחויבים לבצע כל 5 שנים בדיקת מבנה הכוללת בדיקת היסודות, מסדים ושלד הבניין ע"י מהנדס בניין מטעמם.

🏩 בעלי דירות שלא ביצעו בדיקה כזו ב- 5 השנים האחרונות, מתבקשים להזדרז ולעשות זאת כעת.

בנוסף לבדיקות לבניין עצמו, יש לבצע בדיקות תקופתיות לפי הנדרש גם למערכות שונות כגון המעלית, מתקן גז וכדומה, על ידי בעלי מקצוע מוסמכים מטעם הבעלים.

🏩 כאשר ישנו חשש לנזק או בלאי מבנה, על בעלי הנכס לפנות למהנדס מוסמך או קונסטרוקטור מטעמם ולקבלת חוות דעת הנדסית המורה על האמצעים והפעולות שיש לנקוט על מנת להסיר את המפגע ולשקם את המבנה.

🏩 יש לדאוג לביצוע התיקונים בדחיפות, בהתאם להמלצת המהנדס או הקונסטרוקטור שהזמינו הדיירים.

🏩 מינוי קבלן או קבלנים לביצוע העבודה ייעשה בהתאם להמלצת המהנדס מטעם הדיירים.

🏩 העבודות הנדרשות תבוצענה בפיקוח צמוד של המהנדס הממונה מטעם בעלי הנכס (עדיף), או מטעם הקבלן המבצע.

🏩 הזנחת ליקויים ואי-טיפול בליקויי מבנה עלולים לגרום להחמרה ביציבותו של המבנה ואף לקריסתו ואבדן חיי אדם.

מעבר לבדיקה תקופתית – אם מצאתם בבניין את אחת מהתופעות המפורטות להלן, אתם מתבקשים להזמין מיידית לבדיקה של מהנדס בניין או קונסטרוקטור:

🏗️ התרופפות ונפילה של חיפויים, לוחות אבן חיצונים, קרמיקה או פסיפסים מחזיתות הבניין.
🏗️ חלקי בטון וטיח רופפים ממעטפת הבניין.
🏗️ סדקים רחבים בעמודים ובקירות הבניין.
🏗️ שקיעה בקירות וביסודות הבניין.
🏗️ מוטות ברזל בעמודים או בקורות חלודים וחשופים.
🏗️ קורוזיה מתקדמת בקונסטרוקציה מפלדה.
🏗️ נפילת רעפים מגג הבניין, לוחות עץ מתחת לרעפים רכובים ושבורים.
🏗️ סדקים רחבים בגרם המדרגות של הבניין .
🏗️ סדקים רחבים במרפסות הבניין .
🏗️ חדירת מים, כתמי רטיבות וחלודה.
🏗️ קיר חומה סדוק ונוטה ליפול.

דיווח לרשות המקומית:
🏬 במידה והמהנדס או הקונסטרוקטור איתר סכנה במבנה, עליו לדווח מיד לרשות המקומית.
🏬 במקרים דחופים בלבד יש לפנות למוקד 106 – בצירוף דו"ח מהנדס מטעם הדיירים.
🏬 ככל שיתברר על פי הנתונים הנ"ל צורך בחוו"ד נוספת – יישלח גם מהנדס מטעם העירייה לבדיקה נוספת.
🏬 יובהר כי במקרים חריגים ובהולים – יש להזעיק את כיבוי האש ומחלקת ביטחון של העירייה.

📞 לשאלות נוספות, ניתן להתקשר בכל עת למוקד 106.
❗למידע נוסף – חוק העזר לרמת השרון בדבר הריסת מבנים מסוכנים – לחצו כאן >

לאיתור מהנדס מאיגוד המהנדסים – לחצו כאן >