כללי התנהגות במקרה של ירי טילים על העיר

בהישמע אזעקה או קול נפץ יש להיכנס למרחב מוגן בתוך דקה וחצי!

הנחיות להתנהגות בהישמע אזעקה

השוהים במבנה– יש להיכנס למרחב המוגן שנבחר מראש בתוך דקה וחצי ולסגור דלתות וחלונות.

השוהים בחוץ – יש להיכנס למבנה קרוב בתוך דקה וחצי. אם אין מבנה בקרבת מקום, יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש בידיים.

הנוסעים ברכב – יש לעצור בצד הדרך, לצאת מן הרכב ולהיכנס למבנה או למחסה קרוב. אם אי-אפשר להגיע למבנה או למחסה בתוך פרק הזמן האמור, יש לצאת מן הרכב, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש בידיים. אם אי-אפשר לצאת מן הרכב, יש לעצור בצד הדרך ולהמתין 10 דקות.

יש להאזין להנחיות באמצעי התקשורת.

יש להמתין 10 דקות ורק אז לצאת מן המיגון, אך אם ניתנה הנחיה אחרת של פיקוד העורף באמצעי התקשורת או במקרה שהופעלה אזעקה נוספת, יש להישמע להנחיות.

חשוב להתרחק מחפצים בלתי מזוהים, או מרקטה המונחת על הקרקע. במקרה כזה יש להרחיק סקרנים ולהודיע למשטרה.

היערכות אישית:

מה אתם יכולים לעשות היום כדי להיערך לשעת חירום?
התקשרו למוקד שירות 106 ובדקו:
אלו מקלטים ציבוריים וחניונים מוגנים נמצאים בסביבת מקום מגוריכם ובמקום העבודה שלכם.

הכינו את המרחב המוגן בדירה – יש לכם בבית ממ"ד תקני? נהדר! דאגו לצייד אותו בערכת חירום הכוללת מכשיר רדיו, מים ומזון לשעת חירום, לפי מספר הנפשות בבית.

מה עושים בשעת חירום – הדריכו את ילדיכם או את הוריכם המבוגרים בכללי ההתנהגות בשעת חירום.  ודאו, שהם מַכּירים את הדרך למרחב המוגן או למקלט הפרטי, או למקלט הציבורי, או לַחֲדַר המדרגות. תרגלו עִמם את הפעולות הללו.

תכנית משפחתית – התקשרו למוקד פיקוד העורף או היכנסו לאתר האינטרנט של הפיקוד, ועיינו בהנחיות להפעלת "תכנית משפחתית" בשעת חירום.

אזורי צפירה – בדקו באתר פיקוד העורף לאיזה אזור צפירה שייכת כתובת המגורים שלכם, לפי הרחוב  שבו אתם גרים.

טלפונים ורשימת כתובות חיונית – שִמרו על רשימת הטלפונים החיוניים ועל כתובות אתרי האינטרנט  המצורפים לחוברת זו, לכל מקרה חירום.

מתנדבים לשעת חירום – תושבים יקרים, בהיערכות העירייה לשעת חירום, היא מפעילה מערך של מתנדבים במגוון מקצועות ותפקידים כדי לחזק את יכולת המענה העירוני לתושבים.

תפקיד המתנדבים – לסייע לעירייה לטפל בצוֹרכי העיר השונים, הן בסיוע לאוכלוסייה ברמת הפרט הן בצרכים טכניים שונים. המתנדבים ישתתפו בתרגילים ובפעילויות השונות המופעלות בעיר.

הכינו את המקלט – הכנת המקלט המשותף בבניין היא באחריותכם. מחכות לכם הנחיות מפורטות באתר פיקוד העורף WWW.OREF.ORG.IL . הכינו את המקלט בזמן, כדי שברגע האמת יהיה לכם מרחב מוגן.

אחזקת מקלטים בבתים משותפים- על מנת להיערך בצורה המיטבית לכל תרחיש אפשרי, להלן עדכון ההנחיות של פיקוד העורף והרשות המקומית בנושא הטיפול במקלטים בבתים משותפים:

1. עפ"י חוק הג"א – האחריות והחובה לאחזקת מקלט בבית משותף מוטלת על דיירי הבית.

2. האחריות כוללת ניקיון, אחזקה, ציוד ופינוי כל חפץ או מיטלטלין שאין להחזיקו במקלט או המפריע לדרכי הגישה אל המקלט.

3. במקרה של השתלטות אחד הדיירים על המקלט או בשל בעיה אחרת המחייבת את התערבות העירייה, יש לפנות למוקד העירייה 106 ואנו נדאג לשלוח את הפיקוח העירוני לטיפול בבעיה.

להלן רשימת ציוד הכרחי במקלט:
– מטפי כיבוי אש
– תיק עזרה ראשונה