תחום השיקום והמוגבלויות באגף לשירותים חברתיים וקהילתיים מיועד לסייע לאנשים בעלי מוגבלויות פיזיות וחושיות, הנמכה קוגניטיבית ואוטיזם תוך התייחסות לצורכיהם הייחודיים. הסיוע ניתן הן במסגרת הקהילה והן בסידור חוץ ביתי, במטרה לשפר את תפקודם בתחום האישי, המשפחתי, התעסוקתי והחברתי.

מטרות השיקום:
שיפור הרווחה האישית ואיכות החיים של האדם עם הצרכים המיוחדים דרך הנגשת השירותים, שיפור התפקוד ומתן כלים לעצמאות ושילובו בקהילה. בנוסף, תחום השיקום נועד להעלות את נושא הנכויות והנכים לסדר היום הציבורי ויזום של תוכניות קהילתיות.

במסגרת העבודה נעשה תהליך של איתור צרכים וליווי, הפנייה לאבחונים מקצועיים, מתן שיחות טיפוליות , השמה במסגרות תעסוקה ולימודים וסידורים חוץ ביתיים לבוגרים. התהליך נעשה תוך שיתוף פעולה עם הפרט ומשפחתו וביחד עם כל הגורמים המקצועיים העוסקים בתחום.

אוכלוסיית היעד
נכים פיזיים, עיוורים וכבדי ראייה, חרשים וכבדי שמיעה, נכים בעלי תסמונות שונות ונפגעי מחלות שונות, אנשים עם הנמכה קוגניטיבית ומוגבלים שכלית והתפתחותית ואנשים על רצף האוטיזם. עו"ס השיקום באגף מלווים פרטנית את האדם ובני משפחתו ועומדים בקשר מקצועי עם מנהל מוגבלויות של משרד הרווחה, המוסד לביטוח לאומי, קופ"ח ומסגרות שיקומיות נוספות בקהילה ומחוצה לה.

תחום השיקום

תחום השיקום מאגד בתוכו טיפול באנשים עם נכות פיזית, עיוורים וכבדי ראייה, חרשים וכבדי שמיעה, נכים בעלי תסמונות ומחלות שונות, אנשים עם הנמכה קוגניטיבית שאינם מוגדרים כמוגבלים שכלית והתפתחותית.

הטיפול הניתן ללקוחות השיקום כולל בתוכו טיפול וייעוץ, הפניות ומיצוי זכויות, השמות בשירותי תעסוקה ושירותי דיור.

 

תחומי השירות הניתנים בתחום השיקום

  • העברת מידע בדבר מיצויי זכויות –ביטוח לאומי, מס הכנסה, ארנונה וכו'.
  • טיפול ויעוץ למשפחות ובוגרים המתמודדים עם אדם במשפחה המתמודד עם נכות או מחלה כלשהי לפי המפורט למעלה. בניית תוכנית טיפול אישית הכוללת מיצוי זכויות אישי, השמה במסגרות תעסוקה ו/או דיור בהתאם לצרכיו ורצונותיו של האדם.
  • שילוב, השמה ומעקב שוטף בתעסוקה לפי קשת התפקודים השונים בין אם בשוק החופשי או במסגרות יום. השירותים כוללים תעסוקה נתמכת שניתנת כשירות שעוזר להשתלב בשוק החופשי ע"י הכנה והכוונה למציאת עבודה והתנהלות בתוך מקום עבודה וכלה במרכז יום המאפשר שיקום ותעסוקה לאוכלוסיית השיקום.
  • שילוב, השמה ומעקב שוטף במקומות דיור לפי קשת התפקודים השונים. קיימים שירותים של דיור נתמך בתוך הקהילה לפרטים המעוניינים בשילוב בדירה עצמאית בתוך הקהילה תוך מתן שירותי תמיכה בתפקודי היומיום. בנוסף, קיימות מסגרות דיור חוץ ביתיות אשר נותנות מענה מקיף יותר והשגחה לפי רמות התפקוד השונות.

 

מרכזי יום טיפוליים משקמים
המשקם– נמצא ברמת השרון. המשקם הינו מפעל תעסוקתי לנכים המשלב תעסוקה יצרנית לשיפור הכנסות ושיקום אישי ומשפחתי. ההשמה נעשית דרך מחלקת שיקום של הביטוח הלאומי. https://www.hameshakem.co.il/

שיקומון יד שרה – מסגרת יומית לאנשים בוגרים עם נכות פיזית, המאפשרת פעילות משקמת ומשמרת ע"י ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, שיפור זיכרון, יצירה ועוד. הפעילות מתקיימת במועדון "יד שרה" שליד ביה"ח לוינשטיין בימים: א', ב', ד' בין השעות 8.00-14.00. ישנה הסעה לפעילות. השירות ניתן בתשלום.

קיימים מרכזי תעסוקה נוספים לפי אבחנות ו/או תפקודים.

לפרטים: נא לפנות לאגף לשירותים חברתיים וקהילתיים.

פעילויות להעשרה ושילוב אחה"צ הקיימות בעיר
תחושון – מסגרת חברתית לילדים בעלי צרכים מיוחדים בגילאי 5-10.  פעילות העשרה בסביבה מקבלת, תומכת ובאוריינטציה טיפולית. התוכנית- בשיתוף מגוונים קריית הצעירים ומשרד הרווחה. הפעילות מתקיימת במגוונים – קריית הצעירים, ביום ב' בין השעות 17.00-19.00. לפרטים: עו"ס קארין שגב טל 03-7602403

גינה חברתית טיפולית "החממה"- נמצאת ברמת השרון בסמוך לאגף לשירותים חברתיים וקהילתיים העירוני. הקבוצה מתקיימת בימי ראשון בשעות אחה"צ ומיועדת לאנשים עם צרכים מיוחדים מגיל 17 ומעלה עם אהבה לטבע. מטרת הקבוצה להוות אמצעי ליצירת קשרים חברתיים, תקשורת ולמידה. בנוסף, הגינון מספק לחברי הקבוצה תחושת סיפוק ועשייה משמעותית. איש קשר: מיטל נטו 050-2755545

מחויבות אישית – קבוצת תלמידי כיתה י', מתנדבים כחונכים לילדים עם צרכים מיוחדים במסגרת מחויבות אישית משני התיכונים בעיר.

"כנפיים של קרמבו -"תנועת נוער לילדים וצעירים, בעלי צרכים מיוחדים, מגיל 7-21. הפעילות מתקיימת בביה"ס קלמן בימי רביעי אחה"צ. https://www.krembo.org.il/

קבוצת "רקפת"- קבוצה אשר הוקמה על ידי אמהות מתנדבות ופועלת ברמת השרון כבר מספר שנים. קבוצה חברתית לבוגרים מגיל 21 ומעלה עם צרכים מיוחדים (הנמכה קוגניטיבית, ליקויי למידה רב בעיתיים והפרעת תקשורת) הנמצאים בתפקוד גבוה. המפגשים מתקיימים בימי ה' במועדון הנוער כבריה במגוונים- גולן רמת השרון. נדרש ראיון מקדים לבחינת התאמה. מטרות הקבוצה להוות קבוצת השתייכות לחבריה, יצירת בית חם, הקניית מיומנויות לשיפור איכות החיים להשתלבות בחברה, הנגשה קוגניטיבית, הכרויות חברתיות ושילוב בקהילה תוך השתתפות במיזמים חברתיים- קהילתיים. פעילויות הקבוצה מגוונות וכוללות צילום, בישול, אומנות, טפול בבע"ח, סיורים והצגות ומסיבות. ליצירת קשר לפנות לרקפת- 052-2893401 או לרונית 050-7592109

עיוורים וכבדי ראייה

שירותים הניתנים באגף:

  • העברת מידע בדבר מיצויי זכויות – הוצאת תעודת עיוור, ביטוח לאומי, מס הכנסה, ארנונה וכו'.
  • טיפול ויעוץ למשפחות ובוגרים המתמודדים עם פרט במשפחה הסובל מעיוורון או כבדות ראייה.
  • השמה במעון יום שיקומי לילדים עם בעיות ראייה של עמותת אלי"ע, הסעות ומעקב שוטף.
  • הדרכה שיקומית בבית לכל נושא הנגישות והתפקוד היומיומי.
  • מימון עזרים העוזרים בהנגשה של תפקודי היומיום.

מועדון לעיוורים של בית העיוור –  המועדון פועל ברחוב חובת הלבבות 11 הרצליה. הוא מיועד לגילאי 21 ומעלה. ימים: א', ג' בין השעות 17.00-20.00. המועדון מציע חוגים של קרמיקה, חרוזים, התעמלות, והרצאות. רוב הפעילויות הן ללא תשלום אך יש מספר חוגים בתשלום סמלי של עד 20 שקל בחודש.  ליצירת קשר נא לפנות לאגף לשירותים חברתיים וקהילתיים.

חרשים

שירותים הניתנים באגף:

  • העברת מידע בדבר מיצויי זכויות – סל תקשורת (עבור חירשים מלידה בלבד), ביטוח לאומי, מס הכנסה, ארנונה וכו'.
  • טיפול ויעוץ למשפחות ובוגרים המתמודדים עם פרט במשפחה הסובל מחרשות או כבדות שמיעה.
  • השמה במעון יום שיקומי לילדים עם בעיות שמיעה של עמותת מיח"א, הסעות ומעקב שוטף.
  • מימון עזרים העוזרים בהנגשה של תפקודי היומיום.

מועדון החרשים "השרון"- מועדון חברתי לבוגרים עם לקות שמיעה וחרשות. המועדון פועל בבית הגמלאי, רח' סירקין 6 הרצליה, יום ה' משעה 20:00.
הפעילות כוללת הרצאות, מסיבות, טיולים ועוד. איש קשר הוא יו"ר המועדון, חנניה אסרף, אדם עם חרשות ולכן יש לשלוח רק הודעות SMS 054-7202198.

איל"ן-  צוות השיקום והמוגבלויות באגף לשירותים חברתיים וקהילתיים, עובד שנים רבות בשיתוף סניף איל"ן בשכונת המשתלה בתל אביב המסייעת לאנשים עם מוגבלויות פיזיות מגיל לידה ולאורך כל החיים.

בסניף קיימות תוכניות חברתיות ופנאי, סיוע של המחלקה המשפטית של אי"לן במיצוי זכויות וסיוע ברכישת מכשירי עזר וטיפולים ע"פ הקריטריונים של העמותה. אשת קשר שרון גרוס- 052-8735443

 

 

תחום הטיפול באוטיזם
תחום הטיפול באדם על הספקטרום האוטיסטי מעניק טיפול ולווי פרטני למשפחות אשר אחד מבין בני המשפחה זכאי להיות מוכר ע"י השירות לאדם עם אוטיזם של מנהל מוגבלויות במשרד הרווחה, תוך התאמת תוכנית טיפול.

השירותים כוללים:

  • העברת מידע בדבר מיצויי זכויות – ביטוח לאומי, מס הכנסה, ארנונה וכו'.
  • פניה להכרה – שירות לאדם עם אוטיזם, במנהל מוגבלויות של משרד הרווחה.
  • טיפול ויעוץ למשפחות המתמודדות עם גידול ילד עם צרכים מיוחדים. בניית תוכנית טיפול אישית הכוללת מיצוי זכויות אישי, השמות במסגרות חינוך, תעסוקה ו/או דיור בהתאם לצרכיו ורצונותיו של האדם.
  • השמה במעון יום תקשורתי, הסעות ומעקב שוטף לילדים בגיל הרך המאובחנים על הרצף.
  • שילוב והשמה במסגרות של צבא או שירות לאומי.
  • שילוב, השמה ומעקב שוטף בתעסוקה לפי קשת התפקודים השונים בין אם בשוק החופשי או במסגרות יום.
  • שירותי חונכות בשעות אחה"צ.
  • יעוץ והכוונה לסידור חוץ ביתי, השמה ומעקב שוטף.

שירותים עירוניים שנותנים מענה לאנשים על הרצף

מעון תקשורת "השחר" לילדים על הרצף בגילאי 0-3- מופעל ע"י עמותת צ'יימס ברמת השרון. הרישום למעון נעשה דרך מחלקת השיקום של האגף לשירותים חברתיים וקהילתיים.

עמותת קבוצת השווים

"מכלול"- מרכז תעסוקתי לבוגרים עם אוטיזם הנמצא בשכונת מורשה. המרכז מיועד לבוגרים בני 21 + בתפקוד בינוני-נמוך שסיימו את לימודיהם.
פעילות מרכז "מכלול", מתרכזת בבניית תוכנית אישית לכל חניך בהתאם לצרכיו.
התוכנית היום כוללת שילוב בקהילה ועבודה על מיומנויות יומיומיות אישיות. סדר היום פעילות בגינה הטיפולית, לימודים והרצאות, חוג מוזיקה בשיתוף עם סטודנטים מבי"ס רימון, קרמיקה ועוד.

המרכז פועל בימים א'-ה'  בין השעות 8:00-15:30 ומופעל על ידי ואלו"ט.

מועדונית אפיקים– מסגרת חברתית הפועלת 5 ימים בשבוע בשעות 15:30-18:00 ומופעלת ע"י עמותת קבוצת השווים. המועדונית מיועדת לבוגרים עם אוטיזם בגילאי 21+  בתפקוד בינוני-נמוך. הפעילויות במועדונית הינן פעילויות פנאי: מוזיקה, בישול, נגרות וגינון וספורט. ההשתתפות היא דרך השמה של הרווחה ובתשלום של השתתפות עצמית.

קבוצת רעים- מפעילה בעיר קבוצות חברתיות לנוער ובוגרים על הרצף בתפקוד גבוה. מטרת הקבוצה הינה להרחיב את המעגל החברתי , שיפור המיומנויות החברתיות, והעלאת תחושת השייכות של חבריה. הקבוצות מתנהלות בימי ב' במגוונים קרית הצעירים. ההשמה היא דרך הרווחה.

תחום הטיפול במוגבלות שכלית התפתחותית
תחום הטיפול באנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית מעניק טיפול וליווי פרטני למשפחות אשר אחד מבין בני המשפחה מוכר ע"י מנהל מוגבלויות של משרד הרווחה, בכפוף לועדת אבחון תוך התאמת תוכנית טיפול.
בנוסף, ניתנת התייחסות טיפולית בהתאם לצרכיהם במגמה לשילובם בתוך קהילת העיר.

הטיפול באדם המוגבל שכלית התפתחותית מעוגן במס' חוקים:
חוק הסעד (טיפול באנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית) התשכ"ט – 1969
חוק העונשין (תיקון מס' 26) התש"ן -1989, פגיעה בקטינים וחסרי ישע
חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב – 1962
חוק מעונות יום שיקומיים התש"ס- 2000

השירות כולל:

  • עבודה עלפי חוק הסעד "לטיפול באדם המפגר" – להגנה ומימוש הזכויות.
  • הפניה לאבחון וועדות אבחון של משרד הרווחה וליווי בתהליך ההכרה במנהל מוגבלויות של משרד הרווחה.
  • טיפול ויעוץ למשפחות כולל משפחות צעירות המתמודדות עם גידול ילד בעל צרכים מיוחדים. בניית תוכנית טיפול אישית הכוללת מיצוי זכויות אישי, השמות במסגרות חינוך, תעסוקה ו/או דיור בהתאם לצרכיו ורצונותיו של האדם.
  • השמה במעון יום שיקומי, הסעות ומעקב שוטף לילדים לפעוטות עם מוגבלות שכלית-התפתחותית.
  • שילוב והשמה במסגרות של צבא או שירות לאומי.
  • השמה ומעקב שוטף במסגרות תעסוקה לפי קשת התפקודים השונים החל מהשמה בשוק החופשי עד להשמה במרכזי יום.
  • יעוץ והכוונה לסידור חוץ ביתי (פנימיות), השמה ומעקב שוטף.
  • מימון צרכים מיוחדים (עפ"י כללי הזכאות והוראות משרד הרווחה), חונכים, הסעות מיוחדות ועוד.

מסגרות עירוניות בקהילה בתחום המוגבלות השכלית התפתחותית:

מרכז יום תעסוקתי אלווין  – נמצא ברמת השרון. המרכז מעניק שירותים לבוגרים מעל גיל 21, עם מוגבלות שכלית התפתחותית בינונית עד נמוכה + נכויות נוספות. המרכז פועל ב 4 תחומים עיקריים: תעסוקה שיקומית, תוכניות שיקומיות קבוצתיות, תוכניות שיקומיות אישיות ופעילות שעות הפנאי.
המרכז פועל במשך ימות השבוע בין השעות 7.30-15.30.

הוסטל "תלמי רות-"  ההוסטל מעניק פתרון של דיור מוגן בקהילה לדיירים תושבי העיר.
הדיירים יוצאים בשעות הבוקר לתעסוקה. במסגרת ההוסטל נהנים הדיירים מהשגחה, לווי אישי ומקצועי, הסעות, חוגים ופעילויות מגוונות.

תחום הטיפול במתמודדי נפש

מתמודד נפש נמצא באחריות ובסמכות משרד הבריאות. למידע נוסף, הכוונה ומיצוי זכויות דרך סל שיקום יש לפנות לפסיכיאטר המטפל או למרכזי בריאות הנפש.

מסגרות עירוניות שפועלות בתחום מתמודדי הנפש

אנוש רמת השרון
העמותה מפעילה שירותים דרך סל השיקום של משרד הבריאות ומפעילה סניף ברמת השרון (רח' סמט' במעלה).

סניף אנוש מפעיל בקהילה את המסגרות הבאות:

מפעל מוגן – כ- 30 נפגעי נפש, לוקחים חלק בפעולות המועדון התעסוקתי.
במועדון פועלות מס' סדנאות: הכנת פרחים מסוכריות, צביעה וקישוט, הכנת צמידים מעור, הכנת מארזים לסבונים ושמן זית, נייר ממחוזר, סדנת מחשבים ותפעול מטבח.
התוכנית התעסוקתית מיועדת להקניית מיומנויות תעסוקתיות והחזרת נפגעי הנפש למעגל התעסוקה.
מועדון חברתי – במועדון משתתפים למעלה מ 40 אנשים.
המועדון פועל 3 פעמים בשבוע ומעניק למשתתפים תוכניות מגוונות כגון: טיולים, סרטים, חוגים ופעילות חברתית
דיור בקהילה – כ- 20 אנשים מתגוררים בהוסטל, בדיור מוגן בקהילה ובדירות לווין בנוסף, למפורט לעיל, מסייע אנוש רמת השרון במערך חונכים וסומכות בית ובתעסוקה נתמכת
בסניף מועסקים 4 אנשי צוות ומתנדבים.

כתובת: אנוש- רח' סמטת במעלה, רמת השרון.

רקמה אנושית– העמותה שואפת להקים, לטפח, להכשיר וללוות קהילות עירוניות של אחים ואחיות למתמודדי נפש שמטרתן חיזוק החוסן המשפחתי והקהילתי תוך מינוף והעצמת הקשר בין אחים. העמותה תהווה מגדלור לתמיכה "באחים של" כמכפיל כוח וסוכני שינוי לחוסן משפחתי. העמותה מחוייבת לשיפור איכות חייהם של כלל המשפחה והעמקת הידע וההבנה בקרב הציבור הרחב.

לפרטים נוספים ניתן לפנות במייל : [email protected] , אתר – www.ref.org.il  או בטלפון 054-4270734 קטיה סיטרין.

צוות שיקום ומוגבלויות:

שםתפקידטלפוןפקסדואר אלקטרוני
תמר אלון חנני ראש צוות שיקום ונכויות, עו"ס לחוק הנוער03-760240503-7602434[email protected]
גיל ציגלעו"ס שיקום, עו"ס לחוק החוסים03-760242003-7602434[email protected]
שולי קוממיעו"ס שיקום ומוגבלויות03-760240403-7602434[email protected]
קרין לנצ'יאנועו"ס שיקום ומוגבלויות03-760241403-7602434[email protected]
נועה זיו
גבריאל
עו"ס שיקום ומוגבלויות03-760243003-7602434[email protected]
קארין שגבעו"ס שיקום ומוגבלויות03-760240803-7602434karin_s@ ramhash.co.il
נועה וייסמןעו"ס שיקום ומוגבלויות03-760240303-7602434noa_we@ ramhash.co.il

טיפול בנכויות וצרכים מיוחדים

ימים ושעות קבלה:
א', ג'- 21:00-08:00
ב',ה'-20:00-16:00
ד'- 20:00-08:00

 

ליצירת קשר עם צוות הטיפול יש לעיין בטבלה בתחתית הדף

הצטרפו לניוזלטר שלנו