עירייה > ידיעה > אם נתקלתם בנחש, אלו הדברים שחובה לעשות:

אם נתקלתם בנחש, אלו הדברים שחובה לעשות:

הבחנתם בנחש? מה כדאי ומה אסור לעשות,ומה צריך לעשות אם הוכשת. גורם מוסמך עם הפרטים:

ברגע שנתקלים בנחש, הדבר החשוב הוא לשמור איתו על קשר עין רציף. למה? אם נאבד קשר עין, הנחש יחמוק והסיכוי למצוא אותו יהיה כמעט אפסי.
חשוב לעמוד במרחק 2-3 מטרים מהנחש, לשמור על קור רוח וכמובן על קשר עין ולהתקשר למוקד העירייה על מנת שידאגו לטיפול מיידי.

רוב הנחשים אינם ארסיים מלבד נחש צפע, גם סוג נחש זה לא תוקף אלא אם הוא מרגיש מותקף.
כדי שנדע במה מדובר, רצוי מאוד לצלם את הנחש ולשלוח לוואצאפ מוקד העירייה 053-2551106.

מקרה של הכשת נחש, הוא מצב חירום רפואי. לכן, במקרה של הכשת נחש יש לקרוא לסיוע רפואי בדחיפות.
במקרה בהן הסיוע הרפואי מתעכב, הטיפול הראשוני שניתן לעשות, גם ללא כישורים רפואיים, כולל: השכבת הנפגע במנוחה מוחלטת והרגעתו, חיטוי מקום ההכשה, קיבוע הגפה הפגועה ומניעת תזוזה שלה עד כמה שניתן למניעת התפשטות הארס.

אין לחתוך/למצוץ את הארס ממקום ההכשה, אין להניח חסם עורקים, אין לקרר את הגפה הפגועה (מחמיר את הנזק לגפה) ואין לרדוף אחרי הנחש.

נסו להשיג תיאור מדוייק עד כמה שניתן של הנחש, וכמובן, פינוי מהיר ככל האפשר לבית החולים הקרוב ביותר.

זיהיתם נחש? צלמו אותו והתקשרו למוקד 106