עירייה > ידיעה > מדד הבינתחומי לערים חכמות ומקיימות:"רמת-השרון אחת מ-10 הערים החכמות והמקיימות בישראל"

רמת השרון הינה אחת מ-10 הערים החכמות והמקיימות בישראל, כך עולה ממחקר שביצע המרכז הבינתחומי בהרצליה, ושתוצאותיו פורסמו (ד', 21.11.2018 ). מנכ"לית העירייה, שירלי פאר יגרמן, לקחה חלק בכנס הצגת ממצאי המדד. מתוך כלל הרשויות במדינת ישראל, נמצאו 39 רשויות כמתאימות לעמוד בקריטריונים של המדד ומתוכם 19 רשויות בלבד אכן עמדו במדד. רמת השרון דורגה במקום ה- 10.

המרכז הבינתחומי הרצליה, בהובלת בית הספר לקיימות, פיתח כלי מדידה ישראלי ראשון לערים חכמות ומקיימות, אשר מאפשר לראשונה להעריך את העשייה העירונית הישראלית בתחום ערים חכמות. מטרת המדד לאפשר לרשויות ותושבים להעריך את מידת התקדמותן בהיבטים של חדשנות עירונית, קיימות, ממשל פתוח ושיתופי, חינוך ופיתוח כלכלי ועוד.

"מדד הבינתחומי לערים חכמות ומקיימות" הינו ראשון מסוגו בישראל שמעריך ערים כ"ערים חכמות ומקיימות", והוא בין הבודדים בעולם שבוחן את השילוב של ניהול, אסטרטגיה וקיימות עירונית תוך בחינת התאמתן לעולם של חדשנות וטכנולוגיה. זאת, תוך שילוב והתייחסות ליעדי הפיתוח הגלובליים של האו"ם.

המדד נבנה לאחר מחקר מקיף של כלי הערכה מרכזיים בעולם, לרבות מסמכי העקרונות של האו"ם לקידום עירוניות חכמה מקיימת ומכילה (smart sustainable & inclusive cities) המותאמים למדד האו"ם לקיימות.

מדובר בהישג מרשים, במסגרת המהפכה הדיגיטלית שמיושמת ברמת-השרון בשנים האחרונות, שמשפרת את השירות לרמתשרונים באמצעות דיגיטציה וטכנולוגיה מתקדמת ומצמצמת דרמטית את הבירוקרטיה וזמן ההמתנה המיותר בתורים.

מנכ"לית עיריית רמת-השרון, שירלי פאר יגרמן: "מדד זה, יחד עם מדדים נוספים אשר פורסמו בחודשים האחרונים, מעידים על כברת הדרך המרשימה אשר עברנו יחד בשנה האחרונה בקידום הדיגיטל, העירוניות החכמה ושדרוג התחומים המקוונים ברמת-השרון. מדובר בהישג מאוד מרשים בהתחשב בעובדה שעד לפני שנה, רמה״ש כלל לא עמדה בקריטריונים לבחינת עמידה במדד. דרך ארוכה עוד לפנינו להמשך עשייה דיגיטלית משמעותית למען התושבים".