עירייה > ידיעה > כלי הרכב העירוניים ברמת השרון יוחלף ברכבים חשמליים

כלי הרכב העירוניים ברמת השרון יוחלף ברכבים חשמליים

במסגרת תכניתו של ראש העיר אבי גרובר להפיכת רמת השרון לעיר חכמה, יוחלפו כלי הרכב של העירייה ברכבים חשמליים, בהליך הדרגתי שנועד להפוך את העיר לירוקה יותר, נקייה יותר ובעלת מודעות מוגברת למניעת זיהום אוויר. בהמשך, כחלק מהגברת המודעות לתושבים, יוכשרו ברחבי העיר עמדות הטענה לרכבים חשמליים.

השבוע הושק פיילוט בעיריית רמת-השרון עם קליטת כלי רכב חשמלי ראשון לצי הרכבים העירוני. הרכב החשמלי מסוג רנו "זואי", משתייך לקטגוריית הסופר-מיני ומאפשר נסיעה של כ-300 ק"מ לכל טעינה. ראש העיר גרובר חנך את הרכב החשמלי החדש בנסיעת מבחן שקטה ומוצלחת ברחבי העיר.

ראש העיר אבי גרובר: "בעשור הבא, לפי כל התחזיות, השימוש בישראל ברכבים בעלי מנועי בנזין – שמזהמים את הסביבה עם פליטת עשן וגזים רעילים – ילך ויפחת דרמטית. החזון שלי הוא לראות את רמת-השרון מובילה את המהפכה הזו כבר בעתיד הקרוב, בשימוש הולך וגובר ברכבים חשמליים, שהם חסכוניים יותר, שקטים יותר והרבה יותר ידידותיים לסביבה. הפיילוט שקידמנו השבוע, עם הכנסת רכב חשמלי ראשון לצי הרכב העירוני, מצטרף למגמה שלנו להפוך את רמת-השרון לעיר ירוקה יותר".