עירייה > ידיעה > חגיגות ט"ו בשבט בבית הספר אורנים

חגיגות ט"ו בשבט בבית הספר אורנים

ב'אורנים' בחרנו לציין את החג בדרכים עשירות. כינוס הבוקר ביום ראשון עם תלמידי כיתות ד' ותלמידי המועצה הירוקה, שהסבירו על מהות החג וחשיבותו. בהמשך היום חולקו לתלמידים עציצים אותם הם צבעו ועיצבו כרצונם ולמחרת חולקו להם שתילים של פרחי אמנון ותמר אותם שתלו בעדינות רבה בעציץ שעיצבו.

שכבות א' וב' התכנסו לפעילות דו גילית. המחנכות ערכו עם התלמידים סדר ט"ו בשבט, על הדשא. אסנת שבתאי, רכזת השכבה הצעירה, שוחחה עם הילדים על משמעות החג והסבירה להם על הקשר בין האדם לאדמה והסמליות של הפירות לאחר מכן כל ילד יצר את העץ האישי שלו. ביצירה הושם דגש על השורשים הקושרים אותנו לאדמה ולמשפחה ושומרים עלינו שנעמוד איתנים מול האתגרים העומדים לפניו. הילדים למדו, יצרו וטעמו ממטעמי ארץ ישראל.

בנוסף, זו השנה השביעית שבית הספר לוקח חלק בהכנה וחלוקה של משלוחי פירות יבשים לתושבי הדיור המוגן בשכונה. הפרויקט מתבצע ביוזמתה של מיכל סיני בן ארי, אמא של טליה מכיתה ו'1 ובשיתוף מקהלת בית הספר בניצוחה של מיטל שיר לוי. זו הזדמנות מצוינת עבורנו לומר תודה לכל ההורים והתלמידים על ההירתמות למיזם המקסים הזה.