עירייה > ידיעה > אלפי רצים השתתפו במרוץ אייל ה-17

אלפי רצים השתתפו במרוץ אייל ה-17

אלפי רצים מכל קצוות הארץ השתתפו היום (שבת) במרוץ אייל, המרוץ המשפחתי של ישראל, לזכרו של אייל שמואלי שנערך בשעות הבוקר בכבישי ושדות רמת השרון.

במרוץ השתתפו רצי העלית של ישראל, רצים חובבים, אנשי עסקים, ראש עיריית רמת השרון, מר אבירם גרובר שגם הזניק את מקצה ה-10 ק"מ וידוענים מעולם הבידור והתקשורת בינהם איתי תורג'מן, גיא זוארץ ויעל בר זוהר עם ילדיהם, אנה ארונוב, אסתר רוט שחמורוב, כלת פרס ישראל ושיאנית ישראל ב-100 מטר משוכות, וכן חיילים ותלמידי בתי הספר ברמת השרון אשר נהנו מאטרקציות ומופעים מרהיבים לאורך המסלול, פרסים ומתנות שוות, כיבוד עשיר בסיום ועוד הפתעות. הוריו של אייל ז"ל, זהבה וצביקה שמואלי, השתתפו במקצה ל-5 ק"מ.

המרוץ אורגן ע"י זהבה שמואלי וע"י אגודת הספורט רמת השרון. בין פועליה והישגיה ידועה שמואלי כספורטאית אולימפית, אלופה ושיאנית ישראל בריצות למרחקים בינוניים וארוכים אשר ייצגה את ישראל בתחרויות רבות ברחבי העולם, ביניהן אולימפיאדת לוס אנג'לס (1984).

בעקבות תנאי השטח לאחר הגשמים והנחיות המשטרה כל המסלולים התקיימו השנה בכבישי רמת השרון ומסלול ה-15 ק"מ קוצר ל-10 ק"מ. למרות השינויים, גם השנה המרוץ נערך ברמה מקצועית וארגונית גבוהה תוך מתן דגש לחשיבות הרצים ולמאמציהם בפסטיבל ססגוני של תרבות וספורט לכל המשפחה.

לראשונה השנה הוזנק מקצה הליכה תחרותי של 5 ק"מ במטרה לקדם את ענף ההליכה התחרותית בישראל. בנוסף, על מנת לסייע לרצים להתגבר על העלייה המפורסמת בקילומטר ה-13 נערך אתגר "מלך ומלכת העלייה" בחסות JAYBIRD במסגרתו קטע העלייה נמדד באופן מקצועי, הוצבו שער כניסה וסיום לקטע, ומוזיקה, מעודדים והפתעות נוספות סייעו לרצים לצלוח את העלייה בדמות ירידה.

לדברי זהבה שמואלי, מארגנת מרוץ אייל: "אני שמחה לראות רצים ומשפחות שמרוץ אייל מוטמע אצלהם בתוך הלו"ז השנתי. כשרצים אומרים 'אנחנו באים לאייל' המשמעות  היא שבאים לחבק ולתמוך בנו."

האירוע נערך בשיתוף פעילים ניהול תיקי השקעות. לדברי יו"ר פעילים, הגב' חנה פרי זן:  "אנחנו מזהים התאמה גבוהה בין אנשים המנהלים אורח חיים ספורטיבי לבין חתירה להישגים בתחום הפיננסי. אנחנו מחזקים את הגב' זהבה שמואלי, שממשיכה לקיים את המרוץ בנחישות והתמדה שנה אחר שנה".

כמו כן האירוע נערך בתמיכת עיריית רמת השרון, משרד התרבות והספורט, קבוצת כהנא, מי עדן, אקרו נדל"ן, קבוצת שטראוס, Jaybird Israel, חברת אלטמן, חברת הוקה, חברת איסוזו, מכבי ישראל, רדיוס 100fm,  מכללת BPM, חברת MOOSTASH  ובסיוע צוות אגודת הספורט רמת השרון, מועדון רצי רמת השרון, צוות תיכון רוטברג וחברת שוונג.

המרוץ נערך לזכרו של אייל שמואלי, בנם של זהבה וצביקה שמואלי, אח לטל וכנרת שנפטר בטרם עת מדום לב. המרוץ מנציח את אהבתו של אייל לריצה ואת האנרגיה והשמחה שאפיינו אותו בחייו.