עירייה > ידיעה > אוכפים את החוק ומחזירים את שטחי הציבור לתושבי שכונת נווה גן

אוכפים את החוק ומחזירים את שטחי הציבור לתושבי שכונת נווה גן

עיריית רמה"ש ביצעה לאחרונה פינוי נוסף והריסת מבנה מגורים נטוש בשכונת נווה-גן. הליך השבת השטח הציבורי לידי הציבור, ישמש לטובת הרחבה מיידית של שטח בית-ספר "דורון" הסמוך ויכלול בין היתר עבודות פיתוח והרחבת המדרכות לרווחת התלמידים וכלל התושבים. המהלך קודם באמצעות מנהל מח' נכסי העירייה עינב בן יעקב, היועמ"ש, מינהל הנדסה ובהובלת מנכ"לית העירייה ובליווי של מפקד משטרת גלילות סנ"צ יצחק מנשי וצוותו.

הליך הפינוי היה מורכב מבחינה מערכתית ומשפטית ונמשך מס' שנים ומדובר במבנה ששימש למגורים במשך עשרות שנים ועמד נטוש לאורך תקופה ארוכה והיווה סכנה לציבור. השטח הועבר לעירייה, שפעלה בנחישות לפינוי המבנים וניקוי השטח עד לתפיסת החזקה וזאת לצורך בניה ציבורית במסגרת הסדר מול בעלי הקרקע הקודמים.

פינוי פולשים משטחי הציבור והסדרת המרחב הציבורי בשכונת "נווה גן" נמצאים בחשיבות עליונה והעירייה ביצעה לאחרונה ארבעה פינויים משמעותיים נוספים באזור, שבעקבותיהם תתאפשר הסדרת והרחבת כביש הכניסה לשכונה, השלמות ביצוע והרחבת כביש ברח' הגנים, השלמת מדרכות שבילי אופניים, הכשרת חניות ועוד.

מדיניות העירייה הינה להילחם ללא לאות בתופעת ההשתלטות על שטחי ציבור והבנייה הלא חוקית. המאבק הוא חלק מהמהפכה החיובית שמקודמת בעיר בשנים האחרונות במטרה לאכוף את החוק, להשיב לתושבים את שטחי הציבור ולהביא להמשך שיפור חזות פני העיר ושיפור איכות החיים בעיר. מגמה זו והאכיפה המוגברת, יימשכו גם בעתיד.