צור קשר

קטגוריות:

לטייל עם סאלם אבו סיאם
"ביתנו" המרכז לגמלאי רמת השרון

07:30 – יציאה מרחבת החניה של עיריית רמת השרון.
**** הפסקת בוקר עצמאית
מפגש עם מדריך הקבוצה סאלם אבו סיאם שגדל ברהט, התחנך במקווה ישראל, איש חינוך ומדריך חקלאי שייקח אותנו למחוזות מרתקים בנגב הישראלי.

**** נסיעה לכפר הבדואי חורה "פרוייקט ואדי עתיר" – הפרוייקט הוא יוזמה של המעבדה לקיימות בשיתוף עם המועצה המקומית חורה. הוא מציג גישה כוללנית ומשולבת לפיתוח, בעלת חשיבות לקהילה המקומית, לאזור, ולאזורים צחיחים נוספים בעולם. פרי חשיבה של ד"ר מיכאל בן-אלי, מייסד המעבדה לקיימות, הפרוייקט מציג חידושים בחמישה מימדים, בהתאם לעקרונות הקיימות של המעבדה, הקשורים למימדי החומר, הכלכלה, החברה, החיים, והרוח.

במהלך הסיור נבקר ב- 4 תחנות: אוהל אירוח, דיר ומכון חליבה, מפעל לייצור קוסמטיקה מצמחי מרפא ואנרגיה סולארית .
כולל כיבוד קל ושתייה וחמה.

**** ביקור בבית ספר ירוק -"אל פרדוס" – בחצר בית הספר חממה לגידול שתילים, פרחים וצמחי מרפא . בית הספר מתמקד בפרויקט נוסף של שימור המסורת הבדואית. נפגש עם המורות והמורים ונשמע מהם על פועלם בנושא החינוך.

**** הפסקת צהריים עצמאית

**** נצפה בסרט מרגש שצולם ע"י "נשים שחורות"- בסרט נשמע את סיפורן של
קבוצת נשים בדואיות שחורות אשר הגיעו לנגב ולכל מזרח התיכון כעבדים, לאחר שנחטפו באפריקה
ע"י סוחרים ערבים ונמכרו בשווקים של זנזיבר, סעודיה ומצרים.

**** אם הזמן יאפשר – סיור ברהט – הסברים על שבטים וחמולות בעיר רהט. סיור ברהט החדשה לאורך 8 ק"מ של נחל/ אלכזאן, אשר מפריד בין רהט הוותיקה לחדשה. לאורך הנחל עובדים על תשתיות, שם הולך ןקם פארק עד עדין הנגב.

רכישת כרטיסים: טל'  03-5493236