הרצאה: סוכר ומזון מקומי

אחד הסיפורים המעניינים והחשובים ביותר בהיסטוריה של התזונה הוא סיפורו של הסוכר. הסיפור מעניין כי כיום, אצל רוב האנשים, המרכיב העיקרי בתזונתם הוא סוכר מעובד, וכל סופרמרקט מורכב ברובו מסוכר מעובד בצורות שונות ובאריזות מגוונות, אבל אם הייתי שולח אתכם לקנות סוכר לפני 500 או אלף שנים כנראה שלא הייתם מצליחים. פשוט כי הוא היה יקר מידי. במאה העשירית, לפני אלף שנה, בירושלים, במחיר של קילו סוכר אפשר היה לקנות ארבעים קילו תפוחים, היום בקושי תפוח אחד.
הסיפור כיצד הפך הסוכר מאחד המוצרים היקרים, למזון הזול והזמין ביותר כעבור פחות מאלף שנה הוא סיפורה של כלכלת המזון המודרנית, אבל אותו נספר אחרי שנכיר קצת את הסוכר ופעולתו.

וגם…
אוכל מקומי, צרכנות מקומית ועידוד מלאכה מקומית הן מאבני היסוד של אכילה מזינה, תמיכה בסביבה ובמערכת האקולוגית וחיזוק הקהילה והחברה. כדי ללמוד יותר על התוצרת המקומי והדרך אליה, במשך שנה שלמה, בין א' בניסן התשע"א לבין א' בניסן התשע"ב,  אכל אורי אך ורק מזון מקומי: שנה שלמה של תזונה על טהרת המזון המקומי בלבד!

איך מחליטים מהו מזון מקומי?
איך יודעים מה גדל כאן ומה מגיע מחו"ל?
כמה גדול זה האזור ה"מקומי" הזה שאת גידוליו כדאי לאכול?

על כל זאת ועוד תוכלו לשמוע בהרצאתו המרתקת של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק – ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה, מרצה ברחבי הארץ, יועץ להנהגת הבריאות ומומחה לליקוט צמחי-בר למאכל ומסורות קולינריות מקומיות.

(קרדיט צילום: יוסף חיים)

סוג אירוע
איכות הסביבה הרצאה
מתאים ל:

מצאתם טעות? צרו קשר

שיתוף

מצאתם טעות? צרו קשר