עירייה > כללי > תכנית לקידום מערך הצעירים ומערך התנדבות העירוני ברמת השרון על ידי קבוצת מנהיגות סטודנטים

*מסמך זה כתוב בלשון זכר  מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

אנו רואים בצעירי העיר שותפים חשובים בקידום מערך הצעירים וההתנדבות היישובי ומעוניינים לשלב סטודנטים צעירים בני העיר בתהליך חשוב זה.

במסגרת תהליך שנערך בשנתיים האחרונות לקידום מערך ההתנדבות העירוני ברמת השרון, עלו מספר תובנות המצביעות על הצורך להרחיב ולחזק את תשתיות ההתנדבות ברמת השרון. בשנה שעברה יצאה לדרך תוכנית לקידום מערך ההתנדבות העירוני ברמת השרון ע"י קבוצת ח"ץ להתנדבות.

הפוטנציאל והזדמנויות ההתנדבות ברמה"ש מחייבים אותנו להיערך עם כוח אדם נוסף אשר יסייע בכל שרשרת ההתנדבות הכוללת: איתור מתנדבים, גיוס מתנדבים, השמת מתנדבים, שימור הקשר עם המתנדבים, הכשרת מתנדבים, הערכה, תגמול ופרידה.

השנה הוספנו את תחום הצעירים למעגל המלגאים, בהם אנו רואים את הדמויות המשפיעות על הקהילה בעיר ויוכלו לנתח ולפעול בצורה הטובה ביותר למען קהל הצעירים של רמת השרון. קהל הצעירים הוא מגוון, ובהיות הסטודנטים מרכיבים משמעותיים מקהל זה בעיר שלנו, אנו רואים בהם דמויות מפתח שיכולות להוביל שינויים משמעותיים במסגרת תחום הצעירים בעיר.

הסטודנטים יזכו במלגת לימודים בגובה 10,000 ₪, לתהליך הכשרה, פיתוח אישי, מקצועי וחברתי. הסטודנטים שיבחרו יהיו כפופים בביצוע משימותיהם לאחראי תחום הצעירים ולראש תחום התנדבות עירונית אשר במרכז העירוני להתנדבות ברשת מגוונים.

הסטודנטים יחויבו בהגשת דוח חודשי שבו יפרטו את שעות הפעילות, המשימות והתפקידים שביצעו. הדוח יאושר ע"י אחראי תחום הצעירים וראש תחום התנדבות עירונית.

התכנית כוללת:

1. מלגה בגובה של 10,000 ש"ח.
  2. חשיפה והכרות עם כל מערך הצעירים וההתנדבות בעיר.
  3. השתייכות לקבוצת מנהיגות סטודנטים ברמת השרון (מודל חדש וייחודי).
  4. השתתפות בסדנאות והכשרה מקצועית נוספת במקביל ללימודים האקדמיים.
  5. פיתוח אישי וחברתי, הכרות וחיבור לקהילה, צבירת ידע וניסיון בתחום חדש והכרות עם ארגונים, קשר ושותפות עם בעלי תפקידים ומקבלי החלטות.
  6. התנסות בכתיבת תכניות עבודה.
  7. הובלת שינוי בתחומים חשובים בעיר ובבניית תוכניות חדשות בעיר.

מחויבות הסטודנטים:

1. הגשת מועמדות – טפסים + מסמכים נלווים במועד.
  2. עמידה בקריטריונים לקבלת המלגה.
  3. מרגע קבלת אישור השתתפות, על המועמד לחתום על ההתחייבויות לקבלת המלגה
  4. הסטודנט מחויב לתהליך במסגרת שנה אקדמית עם אפשרות לשנה נוספת (למתאימים).
  5. התחייבות במהלך השנה – מאוקטובר עד סוף יולי, לפחות ל-4 שעות שבועיות של פעילות חברתית אזרחית בעיר ולפחות מפגש הכשרה חודשי אחד של 4 שעות (פרט לתקופות מבחנים).
  6. ביצוע משימות במסגרת התוכנית שתבנה ובהתאם ללו"ז שיקבע במסגרת התהליך והסדנאות במהלך השנה.
  7. השתתפות בכל מפגשי הלמידה/עבודה המפורטים במסמך המצורף (יש לוודא היטב את התאריכים).

הקריטריונים לקבלת מלגה :

1. תושב רמת השרון לפחות ב-5 השנים האחרונות
  2. הצגת אישור לימודים במוסד אקדמי המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה לתואר ראשון.
  3. הסטודנט אינו מקבל הנחה או מלגה מגורם אחר נוסף.
  4. מוטיבציה להשפעה חברתית וקהילתית ברמת השרון.
  5. זמינות לביצוע הפעילויות המתחייבות במסגרת התוכנית.
  6. מחויבות לפעילות מאוקטובר 2018 עד ה30 ביולי 2019.

העברת כספי המלגה לסטודנט: שנת פעילות תחשב מחודש אוקטובר עד סוף יולי

1. העברת המלגה תתבצע ב-2 תשלומים ע"ב השתתפות וביצוע. תשלום ראשון ע"ס 5,000 ₪ יועבר לחשבון הסטודנט בחודש פברואר, לאחר 60 ימי פעילות. תשלום שני ע"ס 5,000 ₪ יועבר בסוף חודש אוקטובר 2019.
  2. העברת הכספים תהיה כפופה להצגת קבלות תשלום בגין לימודים באוניברסיטה/ מכללה – מוסד מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה וכמו כן בכפוף לדו"ח ביצוע שעות שיועבר לרכז הקבוצה ולאישור ע"י המרכז העירוני להתנדבות.
  3. התשלום יועבר לחשבון בנק ע"ש הסטודנט.
  4. במקרה של החלטה של אחד מהצדדים להפסיק את פעילות הסטודנט,  ישולם החלק היחסי של תקופת הפעילות בפועל.
  5. העירייה רשאית להפסיק בכל שלב את תשלום המלגה לסטודנט בהתאם לחוות דעת שתקבל מהמרכז העירוני להתנדבות ו/או מנהל תחום צעירים לגבי סטודנט שלא ימלא את המשימות המוטלות, שעות הפעילות והשתתפות בהכשרה באופן מלא!

יש למלא את טופס המקוון

טופס הסכמה