עיריית רמת השרון תפנה לביהמ"ש על מנת למנוע את הקמת מתקן השריפה במורשה

עיריית רמת השרון החליטה כי תפנה לבית המשפט על מנת למנוע את הקמת מתקן השריפה במורשה בסמוך לבתי תושבים. ראש העירייה אבי גרובר: "תהליך אישור המתקן בועדה לתשתיות לאומיות הוא חרפה. יש אצלנו דיונים על פרגולה שמתנהלים בצורה יותר רצינית. בימים הקרובים נגיש עתירה כנגד המתקן".

הבוקר, בסיום של דיון מהיר בוועדה לתשתיות לאומיות, הודיע משרד הגנת הסביבה על הכנת תכנית להקמת מתקן לשריפת פסולת במורשה. המתקן נמצא ברביע הדרום מזרחי של רמת השרון בצמוד לבית העלמין מורשה.
למרות שברור שללא הדרישות של רמת השרון לא ניתן יהיה להמשיך ולפתח את העיר בחרה הועדה להתעלם לחלוטין מצרכי העיר ומהפגיעה בתושבים ואישרה את קידום משרפת הפסולת.
ראש העירייה תקף במילים חריפות את ההליך: " כל התהליך הוא פשוט חרפה. כל מה שהציגו בפנינו עד כה היה כדי לסמן וי ולא מתוך התייעצות אמיתית. עלו בדיון שורה ארוכה של הערות ושאלות קשות שאין להן תשובה או התייחסות. נציגי משרד הבריאות לא עודכנו באילו טכנולוגיות יש כוונה להשתמש, כך שאין להם אפשרות להתייחס למשמעויות של הטכנולוגיה שתיבחר והאם המיקומים הנבחנים מתאימים לטכנולוגיות עליהן מדובר. המרחקים מרצפטורים ציבוריים אינם תקניים. בסוף מדובר במפגע שנמצא במרחק של כחצי קילומטר מבתים של תושבי רמת השרון וצמוד לבית העלמין. אני לא מעלה על דעתי מצב שאדם יעמוד בלוויה או אזכרה מטרים ספורים ממעבר של עשרות משאיות זבל בתוך צחנה שלא מכבדת אף אחד"

לפני הדיון העבירה העירייה מכתב ובו שטחה את הצרכים של רמת השרון לרביע: "העיר רמת השרון עומדת כאמור בפני שורה של פרויקטים תכנוניים רחבי היקף. על מנת להתמודד עם הצרכים העתידיים העיר זקוקה מעבר להרחבת בית העלמין גם הרחבת המט"ש, אזורים תפעוליים ועוד. נוסף על אלה יש צורך קריטי במתקן לפסולת בנייה, שיהווה תחליף למתקנים פרטיים בשימושים חורגים שמשרתים כיום את רמת השרון, הרצליה וערים אחרות. לכל אלה דרושה הקצאת שטחים ברביע הדרום מזרחי".

לטענת גרובר המתקן לא יאפשר את המשך פיתוח העיר: "העיר רמת השרון עומדת בפני תהליך פיתוח מואץ עם שורה של תוכניות מאושרות והרביע הזה הוא העתודה האחרונה למתקני תשתית. לא יהיה ניתן לבנות ללא הרחבת בית העלמין, ללא הרחבת המט"ש, ללא מתקן לטיפול בפסולת בניין וללא מתקן לטיהור מים. גם היום כאשר היו אמורים לדבר על חלופות, בפועל כבר קבעו שלושה מיקומים (שהם החלופות היחידות) בלי סוג של בחירה".

את עיריית רמת השרון ייצגו בדיון ד"ר ישעיהו בראור ודרור נחמיאס, יועצי העירייה מחברת אדמה; עו"ד טל שוחט ממשרד גרוס, קלינהנדלר, חודק; עירית טלמור מהנדסת העיר ונטע זיו מחזיקת תיק איכות הסביבה.

צור קשר

הצטרפו לניוזלטר שלנו