עירייה > ידיעה > ברמת-השרון מחנכים לבטיחות בדרכים כבר מגיל צעיר

ברמת-השרון מחנכים לבטיחות בדרכים כבר מגיל צעיר

תלמידי כיתות ו' מביה"ס "הדר" הגיעו השבוע אל מרכז ההדרכה לבטיחות בדרכים ברחוב קהילת וילנה, שם נערכה בעבורם פעילות חינוכית, חווייתית מרתקת, המעודדת ומחנכת לבטיחות בדרכים.

העירייה באמצעות המטה לבטיחות לדרכים, עורכת במגרש ההדרכה פעילות הסברה וחינוך למניעת תאונות ובטיחות בדרכים. הפעילות הענפה הנעשית במהלך השנה במרכז ההדרכה לבטיחות בדרכים, בבתי הספר ובקהילה, מתבצעת ע"י המטה לבטיחות בדרכים בראשותו של צביקה שמואלי. תלמידי בתי-הספר היסודיים בעיר, בכיתות א'-ו' מגיעים למרכז ההדרכה במהלך השנה, שם לומדים את כללי הבטיחות בדרכים, חצייה נכונה, נהיגה נכונה, ציות לתמרורים, רכיבה נכונה על אופניים ועוד.

ההדרכה לתלמידי "הדר" התמקדה בנושאים חשובים: הכרת חוקי התנועה, תמרורים ורמזורים, רכיבה נכונה ובטוחה על אופניים, רכיבה מעשית על אופניים במסלולי מגרש הבטיחות, תוך כדי ציות לרמזורים ותמרורים והכרת ההיבטים הבטיחותיים מנקודת מבטם של נהגים הולכי רגל ורוכבי אופניים. במסגרת הפעילות במתחם, הילדים התנסו גם כנהגים באמצעות מכוניות "מיני" קטנות המונעות ע"י דוושות- כך החוויה במתחם המחישה בעבורם את הסכנות הטמונות ב"עולם האמיתי" בכבישים.

מנהל המטה לבטיחות בדרכים, צביקה שמואלי הוסיף: "מרכז ההדרכה מהווה ערך מוסף לתלמידים ומוכיח שהחינוך לבטיחות בדרכים מפתח תודעה לבטיחות בדרכים כבר בגילאים צעירים. אנו מטמיעים בתלמידים את האחריות והזהירות בדרכים כבר מגיל צעיר וההדרכות תורמות תרומה משמעותית להפנמת הנושא ומסייעת למניעה ולצמצום של תאונות ונפגעים בגילאים אלו".