עירייה > ידיעה > העירייה פועלת למניעת תופעת היתושים

העירייה פועלת למניעת תופעת היתושים

לקראת הקיץ שבפתח, העירייה החלה בפעולות מניעה למיגור תופעת היתושים, ממנה סובלים תושבים רבים בכל חלקי הארץ. היתוש מסוג "נמר אסיאתי" אינו מסוכן ודומה בעקיצתו לשאר היתושים המוכרים בארץ, אולם בניגוד למקובל, היתוש האמור שונה בכך שהוא מתמקד במקורות מים קטנים בבתים ובחצרות, המשמשים עבורו כמקור דגירה.

בשבועות האחרונים ביצעה העירייה פעולות מניעה שיטתיות ורחבות היקף הכוללות ייבוש מוקדי מים, ריסוס מוקדי הדגירה באזורי עשבייה, מערכות הביוב ומקורות מים בפאתי העיר. יצוין, כי פעולות המניעה שנוקטת העירייה נעשות בשיתוף פעולה עם המשרד לאיכות הסביבה ובהנחיתו.

הסוג המסוים של היתוש הפועל ברחבי הארץ, הינו יתוש המתמקד במקורות מים קטנים (מים בעציץ, מים בתוך צמיגים ישנים, שלוליות בגגות הבתים וכו') ונוצר מצב שבו, מספיק שאחד השכנים לא ייבש את מקור המים בביתו, בכדי ששכניו יסבלו מאותו יתוש.

העירייה קוראת לתושבים לתת כתף במאמצים למניעת תופעת היתושים, זאת ע"י איתור וייבוש מוקדי מים באזור מגוריהם, המשמשים מקור דגירה ליתושים. המוקד העירוני בעירייה 106, ערוך לתת שירות לתושבי העיר בכל שעות היממה.

לצפייה בסרטון הסברה "יתוש הטיגריס האסייתי"