עירייה > ידיעה > ברמת-השרון כולם שווים ומשלבים אנשים בעלי מוגבלויות

ברמת-השרון כולם שווים ומשלבים אנשים בעלי מוגבלויות

ברמת-השרון כולם שווים: במדד שפורסם לאחרונה ע"י נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, הבודק את העמידה ביעדי העסקה של אנשים בעלי מוגבלויות משמעותיות בקרב המעסיקים במשק, נמצא כי עיריית רמת-השרון עומדת עמידה מלאה ביעדים ומעסיקה 5 אחוזים של בעלי מוגבלויות, מקרב כלל המועסקים.

על פי תיקון מס' 15 לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, על גוף ציבורי גדול, המעסיק 100 עובדים ומעלה, לקבוע יעד לייצוג הולם בין עובדיו של 5% אנשים עם מוגבלות משמעותית, החל מיום 1 בינואר 2017. עיריית רמת השרון הייתה בין הראשונות בארץ ליישם את החוק לקליטת 5% עובדים בעלי מוגבלות, מתוך האמונה של הנהלת העירייה כי בעלי צרכים מיוחדים צריכים ויכולים להיות ולקחת חלק מלא בחברה בכלל, וברמת-השרון כעיר מובילה בפרט. העירייה רואה חשיבות רבה בהובלת השיתוף והקבלה החברתית מתוך הראייה שכל אדם עם מוגבלות צריך להיות שותף שווה זכויות ופעיל בחברה בה הוא חי.

​בעירייה מועסקים מספר רחב של בעלי מוגבלויות, בתפקידים מגוונים כגון: מוקדן לקוי ראייה במוקד 106, עובד בעל צרכים מיוחדים במחלקת הרכש, עובד אילם במחלקת הגינון, עובדים בספרייה הציבורית ובמחלקות ואגפים נוספים. העירייה דואגת להנגיש עבור עובדיה בעלי המוגבלויות את המרחב הציבורי ולשלבם באופן מלא בפעילויות ובמסגרות השונות הקיימות וכמו כן דואגת לפתח עבורם שירותים ייחודיים להם הם זקוקים, כדי שיוכלו לבצע את עבודתם באופן המקצועי ביותר.

העירייה השקיעה משאבים לוגיסטיים רבים לטובת שילוב בעלי הצרכים המיוחדים במערכת העירונית. לטובת כך הותקנו בבניין העירייה מרבדים פלסטיים עם בליטות, בסמוך למדרגות כסימן עזר לכבדי ראיה המהווים עבורם סימון אזהרה לפני ירידה במדרגות וזאת לצד אמצעי עזר להנגשה לכבדי שמיעה שהותקנו בעמדות קבלת קהל, שילוט נגיש בבניין העירייה בכל הקומות, פס סימון ברוחב 3 ס"מ על כל מדרגה ושילוט ייחודי לכבדי ראיה ועוד. פעולות אלו בבניין העירייה, מהוות השלמה למעקות מיוחדים שהוצבו בפתח המבנה, לצד דלפקים לשיפור השירות לאוכלוסייה המיוחדת, התקנת שירותים לנכים והנמכת המדרכה בחזית הבניין, במטרה לאפשר גישה נוחה לבניין בעזרת כיסא גלגלים ועוד.

מנכ"לית עיריית רמת-השרון, שירלי פאר יגרמן הוסיפה: "אנו רואים חשיבות רבה וערך חברתי מוסף, בשילוב וקליטה של אנשים עם צרכים מיוחדים במערכת העירונית. העירייה תמשיך ותשקיע משאבים לטובת נושאים חשובים אלו גם בעתיד ותפעל להמשיך ולגייס בעלי מוגבלויות נוספים וזאת מעבר לעמידה ביעדים שקבע החוק. זה האינטרס שלנו כגוף ציבורי לקדם ערכים חברתיים חשובים אלו לטובת הקהילה, מאחר וכל הצדדים יוצאים נשכרים מהמהלך".