עיריית רמת הראשון הראשונה ליישם את החוק ותקלוט לפחות 5% עובדים בעלי מוגבלות"

לרגל יישום חוק "שילוב עובדים בעלי מוגבלות" שעובר השבוע במליאת הכנסת בקריאה שלישית אירח  אבי גרובר ראש עיריית רמת השרון את:ח"כ יואב קיש מיוזמי החוק, אורן הלמן מייסד דף הפייסבוק "סיכוי שווה" וסמנכ"ל חברת חשמל, אברהמי טורם נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, שירלי פאר יגרמן מנכ"לית עיריית רמת השרון, ח"כ איציק שמולי מיוזמי החוק בירך על המהלך ונבצר ממנו להשתתף.הצעת החוק של ח"כ יואב קיש ואיציק שמולי שאושרה במליאה, קובעת כי גופים ציבוריים, ביניהם: משרדי הממשלה, הרשויות המקומיות, כוחות הביטחון, חברות ממשלתיות, מוסדות להשכלה גבוהה ועוד יחויבו להעסיק אנשים עם מוגבלות בשיעור שבין 5%-7% באופן קבוע תוך תעדוף לאנשים עם מוגבלות משמעותית (אדם שדרגת נכותו מגיעה ל-40% או מי שהוגדר כמשתקם על ידי הרשויות).

ראש עיריית רמת השרון הראשון מראשי הרשויות שהכריז כי עיריית רמת השרון שמחה וגאה להיות הסנונית הראשונה של הרשות המקומית המיישמת בפועל את החוק הערכי והמוסרי ונרתמת להוביל שינוי משמעותי. "אני מאמין שבעקבותינו רשויות מקומיות נוספות יצטרפו שכן כל רשות מקומית משמשת גם דוגמא לבעלי העסקים ולתושבים" אמר גרובר.
ח"כ יואב קיש:"על אף הניסיונות של גופים מסוימים במגזר הציבורי להתנער מהיוזמה, עיריית רמת השרון הרימה את הכפפה והתגייסה להיות הראשונה ליישם חקיקה ערכית וצודקת. אני גאה להיות שותף למהלך ומקווה שכמה שיותר גופים ציבוריים ירתמו. חקיקה הוא השלב הראשון, אך המאבק הבא יהיה לדאוג ליישום.החוק הזה הוא לא רק למען אנשים עם מוגבלות, הוא מחזק אותנו כחברה."

אורן הלמן:"מרגש לראות את ראש עיריית רמת השרון אבי גרובר נרתם ליישום של החוק ההיסטורי הזה. זה מעיד על כך שמי שרוצה- יכול ליישם אותו. אלה חדשות טובות לאנשים עם מוגבלות בישראל, אבל גם לעובדי העירייה ולתושבי רמת השרון, כי הם יקבלו עובדים חרוצים, עם הכרת הטוב, ישרים והגונים ואני מדבר מניסיון מוצלח מאוד גם של דף הפייסבוק סיכוי שווה וגם של חברת החשמל. יישום מלא של החוק בישראל יביא להכנסות של 5 מיליארד שקלים מידי שנה למשק"

אברהמי טורם:"העבודה היא נדבך חשוב בחייו של האדם וביכולתו לתרום לחברה, ולכן תעסוקה של אנשים עם מוגבלות הינו אינטרס ציבורי. החוק החדש יחייב כל גוף ציבורי בישראל להעסיק 5% אנשים עם מוגבלות, לכן מדובר בבשורה של ממש עבור כ-880 אלף אנשים עם מוגבלות בגילאי העבודה, אשר כמחציתם אינו משולב בשוק העבודה בשל חסמים שונים אפליה ודעות קדומות.אני שמח לראות מחויבות כזו לנושא מצד רשות מקומית וראשיה. הגיעה העת שהשירות הציבורי כולו יאחד ידיים במטרה להביא לשוויון הזדמנויות אמיתי עבור 1 מכל חמישה אזרחים בישראל."

ראש העיר אבי גרובר ציין כי בנוסף בשנת הלימודים הקרובה יפתח לראשונה ברמת השרון גן משולב, המשלב בתוכו ילדים עם צרכים מיוחדים,
הקיץ, לראשונה תתקיים קייטנה לילידים בעלי צרכים מיוחדים בשבועיים האחרונים של אוגוסט. הנחתי את אגף ההנדסה להקפיד על הנגשת המרחב הציבורי לבעלי צרכים מיוחדים. אנו לא משפצים יותר גני שעשועים, בתי ספר או כל מבנה ציבור אחר ללא ההנגשה המותאמת.
"אני מאמין כי, בוגרים, נוער, וילדים בעלי צרכים מיוחדים צריכים להיות ולקחת חלק מלא בחברה בכלל, וברמת השרון כעיר מובילה בפרט. נפעל להנגיש להם באופן מלא את המרחב הציבורי, לשלבם בפעילויות ובמסגרות הקיימות ולפתח עבורם שירותים להם הם זקוקים"

Comments are closed.