נחנך סניף תנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" ברמת-השרון

טקס מרגש במיוחד של פתיחת סניף "כנפיים של קרמבו" ומסדר כנפיים התקיים (ד' 08/03) במתחם חטה"ב "קלמן" ברמת-השרון, במעמד ראש העיר אבי גרובר, נציגי אגף החינוך, נציגי "כנפיים של קרמבו", פעילים חינוכיים, מדריכים ובני נוער. מדובר בתנועת נוער, מובילת שינוי חברתי, לילדים עם ובלי צרכים מיוחדים, הראשונה והיחידה מסוגה בעולם. התנועה מפעילה למעלה מ 55 סניפים ברחבי הארץ ועוד מספר רב של סניפים בתהליך הקמה.

בשנת הפעילות תשע"ז פעילים בתנועה מעל 1,400 חניכים בגילאי 7-21 עם צרכים מיוחדים מורכבים, ולמעלה מ 3,600 חונכים, בני נוער בגילאי 12-18 מהחינוך הכללי. סה"כ פעילים בתנועה מעל 5,000 ילדים ובני נוער. יחד הם בוראים עולם מופלא של חברות, הנאה ועשייה למען הקהילה. הסניף הרמתשרוני קרם עור וגידים אשתקד ובחודשים האחרונים החלה הפעילות במלוא המרץ.

באולם חטיבת הביניים קלמן ברמת השרון, האכסניה המחבקת של הסניף העירוני, ההתרגשות היתה גדולה- הכנות אחרונות למסדר הכנפיים, המציין את סיומן של פעולות מערך "מורשת" בנושא 6 ערכי התנועה – אני שייך, אני יכול, אני מוביל, אני חבר, אני אוהב ואני ישראלי. במהלך הטקס קיבלו הפעילים את סמל החזון של התנועה (ע"ש כפיר קובי, החניך הראשון בתנועה), המסמל את העשייה החברתית של התנועה ואת הכנפיים המובילות אותם להנחיל את בשורת השינוי החברתי לחברה הישראלית. באמצעות קטעים קצרים ומרגשים וסרטונים שהם ערכו בעצמם, פעילי הסניף המחישו לקהל את ערכי התנועה, ביצעו את המנון התנועה בשפת סימנים וזכו לתשואות רמות.

ראש העיר מר אבי גרובר, ברך את הפעילים ובמילים חמות אמר שהוא הבטיח לצוותי העירייה מאגפי החינוך והרווחה כי יוקם סניף 'כנפיים של קרמבו' בעיר והוא גאה על כי במאמץ משותף – כך קרה. ראש העיר החמיא לעשייה החברתית של הפעילים, אותם כינה "פורצי דרך שמובילים שינוי ביחס לאוכלוסיות מודרות" והוסיף: 'אתם מוכיחים לכולנו שאין 'אנחנו' ו'הם' יש קהילה אוהבת ומחבקת, יש יחד שבו כולם נותנים ומקבלים בו זמנית'. גרובר גילה רוח ספורטיבית במיוחד כשהצטרף למעגל המורל בסוף הטקס ולשירת המנון התנועה.

מנהלת חטיבת הביניים קלמן, אפי שדיב, אשר הייתה ממובילי הקמת הסניף, לא הסתירה את התרגשותה למראה פעילי הסניף הנרגשים, "לפעמים חלומות מתגשמים", היא אמרה להם. "היה לנו חלום להקים פה את הסניף העירוני ואני גאה בכם כל כך על העשייה המיוחדת שלכם. מי כאן תלמיד קלמן בעבר או בהווה?" שאלה את הנוכחים, ורבים הצביעו, כולל ראש העיר מר אבי גרובר.

מנכ"לית העירייה, שירלי פאר יגרמן, מתומכות הסניף, הבטיחה להנגיש את אולם הפעילות וחדרי השירותים, על מנת לאפשר לסניף לצמוח, לגדול ולהכיל פעילים נוספים אשר מצפים לכך בקוצר רוח.

הפעילות מתקיימת בימי שני במתחם "אשכול פיס" ברחוב העבודה ברמת-השרון ולוקחים בה חלק כ-20 ילדים בעלי צרכים מיוחדים ועוד כ-50 בני נוער המשמשים כחונכים. בשמו של ראש העיר אבי גרובר ובשם תושבי העיר בעיריית רמת-השרון מברכים בחום את פתיחת הסניף הרמתשרוני של "כנפיים של קרמבו" ושולחים ברכת הצלחה לצוותים המקצועיים ובני הנוער, שעושים עבודת קודש בעלת ערך משמעותי חינוכי רב, לילדי העיר ולקהילה כולה.

Comments are closed.