העירייה נערכת לצמצם את סכנת הנחשים בימי הקיץ

עם התקרבות הקיץ, שבה מתגברת הפעילות הנחשים, העירייה נערכת לפעולות מניעה של סכנת הפגיעה מנחשים. זאת, באמצעות הדברה, ניכוש עשבייה ועוד. זאת ועוד, לרשות העירייה עומד לוכד נחשים, שמופעל לאחר פנייה של תושבי העיר אל מוקד 106. נחשים בטבע ימצאו רוב שעות היום בין חגווי הסלע, על שיחים, בתוכם וביניהם, וכן מתחת לעצמים שונים בשטח.

כיוון שהנחש הוא חיה בעלת דם קר הזקוקה לחום השמש כדי להתחיל לזוז, פעילים הנחשים במהלך אפריל-מאי בשעות היום, ובחודשים החמים יותר דווקא בין הערביים ובשעות המוקדמות של הבוקר.
העירייה קוראת לתושבים להיערך למניעת הופעה של נחשים באזור מגוריהם, בעזרת הדברה של חולדות, עכברושים ועכברים ובעלי חיים קטנים אחרים המהווים את טרפו של הנחש. כמו כן מומלץ לתקן ברזים מטפטפים, שכן נחשים זקוקים למים ונמשכים למקומות העשוייים לספק להם מים. כמו-כן, מומלץ מאד לשמור על חצרות נקיות מעשביה וגרוטאות, המשמשות גם הן מסתור פוטנציאלי.

בנוסף, רצוי מאוד להתקין רשתות על חלונות הבית, כיוון שנחשים מטפסים על קירות. "שיטת סבתא" נוספת להקטין את הסיכון במפגש אקראי עם נחש, היא להחזיק חתול בחצר, שכן החתול הוא אחד מ"אויביו" הידועים של הנחש.

נזכיר, כי בכל מקרה של התקלות עם נחש, חשוב להתרחק ממנו באיטיות – מאחר והנחש אינו תוקף בני אדם, אלא אם הוא מרגיש מאויים. כמו כן, ניסיון ללכוד אותו באופן עצמי הוא סיכון חמור לחיים.

עוד נזכיר, שאסור להרוג נחשים הנחשבים חיה מוגנת.

המוקד העירוני בעירייה 106, ערוך לתת שירות לתושבי העיר 24 שעות ביממה וכמו כן אפשר לשלוח לנו מיסרון וואטסאפ למספר: 053-255-1106.

Comments are closed.