עירייה > תרבות בעיר > אירועי ל"ג בעומר

אירועי ל"ג בעומר

עיריית רמת-השרון הכשירה מתחמים לטובת מדורות ל"ג בעומר וכמו כן דאגה לפעילות מערכתית בשיתוף מחלקת התברואה, איכות הסביבה והרשות למניעת אלימות והתמכרויות- כל זאת בכדי להבטיח פעילות בטוחה ונעימה במדורות. הדלקת המדורות מאושרת בין התאריכים 29 באפריל (יום א') ועד ה-02.5.18 (יום ד') כולל.

מחלקת התברואה בעיריית רמת-השרון הכשירה מספר מתחמים לטובת מדורות ל"ג בעומר. עובדי העירייה ניקו את המתחמים בעזרת טרקטורים, ניכשו עשבייה, קוצים וכו', בכדי שתושבי העיר יוכלו להדליק את המדורות ברמת בטיחות גבוהה.

המקומות שהוכשרו:
1.רח' קהילת וילנה- מול מתחם הזהירות בדרכים
2.רח' נורדאו מול מתחם "הצופים"
3.רח' בית הלל בגבול תע"ש (מאחורי הבתים)
4.מתחם הוואדי ברח' דב הוז
5.מתחם אלכסנדרוני
6.המתחם ברח' השדות 1+3 בשכונת "נווה-גן"
7. רחבת החול שבסמוך למגרש הטניס (שטח המשמש את הצופים לטקס אש)
8. רח' הנצח פינת יבנה
יודגש, כי לא תורשה הדלקת מדורות שלא במקומות ובזמנים המורשים.

אירועי ל"ג בעומר נוספים:
ביום חמישי, 3.5.18 בשעה 17:00 יערך הפנינג ל"ג בעומר ב"מגוונים אלי כהן" בסימן 70 למדינה עם מעגל מתופפים, מופע ילדי גני תכנית יול”א, סדנאות יצירה ברוח החג, מופע להטוטני אש ועוד. הכניסה חופשית.

ביום רביעי, 2 במאי בשעה 19:00 יתקיים ערב ל”ג בעומר אלטרנטיבי במוזיאון הגיאולוגי עם סיפורי אלף לילה ולילה בליווי מוסיקלי, כולל הכנת מאכלי השדה, לציון עץ החרוב שנתן את פריו לשמעון בר יוחאי ולבנו, שהסתתרו במערה. האירוע מיועד להורים ולילדים מגיל 4 ומעלה. מחיר: 35 ש״ח למשתתף.
לרישום לאירוע לחצו כאן

עזרו לנו לשמור על הסביבה: העירייה דאגה לפזר מתקנים ("פיילות") בגודל של מטר רבוע, במקומות המותרים להדלקת מדורות, כדי להקטין את שטח המדורה, לצמצם את זיהום האוויר ולהגביר את הבטיחות. ה"פיילה" תוחמת משמעותית את גודל המדורה ואת זמן הבעירה וכמו כן הגחלים שנותרו בסוף המדורה, נשארות במתקן עצמו ולא נשפכות לאדמה וכך גם מצמצמים ככל הניתן את זיהום הקרקע.

לעידוד השמירה על הסביבה, נמליץ בחום לאחד מדורות: במקום שכל כיתה/גן תעשה מדורה נפרדת- עדיף לקיים מדורות משותפות/שכבתיות, שיצמצמו ככל הניתן את זיהום האוויר. כמו כן מומלץ להכשיר מדורות קטנות ככל הניתן, לבחור אזור חשוף שימנע פגיעה בחי ובצומח, לא לזרוק לאש מוצרי פלסטיק קלקר, מתכת וכד' וכמובן לדאוג לניקוי המתחם לאחר סיום המדורה.

כמו כן, הרשות למניעת אלימות והתמכרויות בעירייה תדאג שסיירת ההורים "מושבה בטוחה" תסייר במהלך ליל ל"ג בעומר ברחבי העיר בין המדורות ותוודא שהכל מתנהל כשורה. הרשות למניעת אלימות והתמכרויות בעירייה ממליצה להורים להפגין מעורבות, לשוחח עם הילדים לפני המדורה, לוודא מי המשתתפים וכד'.
מנכ"לית העירייה שירלי פאר יגרמן הנחתה את צוותי אגף הביטחון, הפיקוח והשיטור המשולב של העירייה, להיערך בכוחות מתוגברים . צוותי העירייה, הפקחים והכוננים, יישארו בכוננות לאורך כל הלילה בכדי להבטיח שחגיגות ל"ג בעומר יעברו כסדרן. לשאלות, פנו למוקד 106 שזמין עבורכם 24/7 ובוואטסאפ: 053-255-1106.
בברכת ל"ג בעומר שמח, עיריית רמת-השרון

צרפנו כללי זהירות באש לל"ג בעומר- נא העבירו לידיעת הילדים ומשתתפי המדורות:

1. יש למנות מבוגר אחראי שיבעיר את האש.

2. יש לבנות את המדורה בשטח נקי מקוצים ואבנים.

3. נבדוק שהמדורה רחוקה מכבלי חשמל וטלפון.

4. יש לגדר את המדורה באבנים, כדי למנוע מילדים להתקרב לאש.

5. יש להרחיק חומרים דליקים מהאש.

6. אסור להתיז חומרים דליקים על האש.

7. אסור לזרוק לאש תרסיסים.

8. יש להחזיק דלי מים ליד המדורה.

9. בסיום המדורה, יש לוודא שכיבינו את האש, ע"י שפיכת חול ומים.

10. אם אחזה בך אש- אל תרוץ! שכב על הקרקע והתגלגל. ניתן לעטוף את הנפגע במגבת, או בשמיכה.

11. מומלץ לנעול נעליים סגורות, למגן על הגוף בבגדים ארוכים, ולא לישון ליד המדורה בשק שינה סגור.

12. במקרה של סכנה יש להתקשר למכבי האש טלפון- 102.

13.לפרטים נוספים יש לפנות לתחנת כיבוי והצלה הרצליה בטלפון 09-9588222

הצטרפו לניוזלטר שלנו