הנהלת עיריית רמת-השרון ועובדיה ערכו טקס זיכרון מרגש במחנות ההשמדה "בירקנאו" ו"אושוויץ" בפולין

בראש המשלחת עמד ראש העיר אבי גרובר, והשתתפו סגן ראש העיר יעקב קורצקי, מנכ"לית העירייה שירלי פאר-יגרמן, מנהלים ועובדים. המשלחת לפולין יצאה בהובלת וועד העובדים ובמימון עובדי העירייה.

עובדי העירייה התעטפו בדגלי הלאום וביקרו בביתנים במחנה הריכוז "אושוויץ" ונחשפו מקרוב לזוועות שחוו היהודים על ידי הצורר הנאצי. במחנה ההשמדה "בירקנאו" ערכו טקס זיכרון ובו אמר קדיש עובד העירייה, גדעון כץ שלא הותיר אף עין יבשה. במהלך הטקס, הועלו טקסטים מקוריים מתקופת השואה ושרו את המנון המדינה.

במהלך הטקס נשא דברים ראש העיר אבי גרובר ובו סיפר אודות סבתו והוסיף: "סבתא, סגרנו היום מעגל. את נכנסת בשערי המקום הארור הזה בסוף חודש אוגוסט 1944, כילדה מתבגרת, מבולבלת וחסרת ישע. ’לא נראינו ולא הרגשנו כמו בני אדם’, כתבת בספר הזיכרונות שלך. היום נכנסתי אני נכדך אל שטח המחנה, ראש של עיר במדינת ישראל, בראש משלחת מכובדת של עובדי עיריית רמת השרון, ויצאתי מהמחנה בראש מורם כשבראשי צוואתך כפי שהעברת אותה אליי במעשייך ובמילים שאמרת לי שוב ושוב: ’החיים הם מתנה נפלאה, אהוב אותם, כבד אותם ועשה עבודתך באהבה’".
מנכ"לית העירייה שירלי פאר יגרמן סיפרה בטקס את סיפורו המרתק של ניצול השואה זאב רטנר, שבנו זוהר רטנר משמש כשמאי העירייה ונכדתו, דר דנינו הינה עובדת המוקד העירוני בעירייה. עוד הוסיפה מנכ"לית העירייה: "עובדי עירייה יקרים, הנהלת העירייה בשיתוף ועד העובדים, שמו למטרה להוביל אתכם, עובדי העירייה במשעול ההיסטורי בו התרחשה השואה. אושוויץ-ביקרנאו היה מחנה ההשמדה הגדול ביותר, בו נרצחו למעלה ממיליון יהודים, כחלק ממכונה משומנת ואכזרית של הנאצים. כאן במקום הזה, חשה אני את גודל המעמד ועוצמתו, כיהודייה ואזרחית מדינת ישראל".

סגן ראש העיר יעקב קורצקי, ערך את תפילת "יזכור" לזכר מיליוני היהודים שנרצחו על קידוש השם, רק בשל היותם יהודים. קדם לסיור במחנות ההשמדה ביקור במוזיאון לתולדות יהודי פולין הממוקם בשטח שבו נמצא בעבר גטו ורשה, שם נחשפו לשושלת האדירה של יהדות פולין החל משנת 1200.

הסיור במחנות ההשמדה בפולין זכה לתגובות מרגשות מצד המשתתפים. הנהלת העירייה ועובדיה שולחים תודה גדולה לוועד העובדים על הארגון המופתי של המשלחת ועל התכנים המשמעותיים שחוו במהלך הסיור בפולין.

Comments are closed.