קווי הלילה יפעלו מדי לילה בחופש הגדול

החל מ-20.6 ועד לסופו של החופש הגדול יפעלו עשרות קווי הלילה ברחבי הארץ במתכונת מתוגברת, רובם מדי לילה. קווי הלילה הינם קווי אוטובוס הפועלים מחצות ועד 4 לפנות בוקר מאזורי המגורים למוקדי הבילוי ובחזרה הביתה. בעקבות הצלחת הפרויקט בשנים הקודמות, הורה שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ, על הרחבת מערך קווי הלילה ועל תגבור תדירויות הנסיעה. רבים מקווי הלילה החדשים השנה הינם קווי יום סדירים, אשר שעות פעילותם הוארכו אל תוך הלילה וחלקם פועלים כמעט בכל שעות היממה. עובדה זו חוסכת מהציבור היכרות עם קו חדש, בעל מסלול חדש. בנוסף, קווים אלה פועלים בצירים מרכזיים ומאפשרים מעבר לקווי לילה ותיקים אחרים, ובכך מקצרים את זמן הנסיעה ומאפשרים לנוסעים נוספים לבלות בלילות באמצעות קווי הלילה. מחקר שנערך ע"י מטה ההסברה של המיזם מצא כי כ-30% מהצעירים בגילאי 14-30 יוצאים לבילוי בקווי אוטובוס ליליים. מחקרים שהוכיחו כי באזורים בהם פועלים קווי הלילה חלה ירידה משמעותית במספר תאונות הדרכים והנפגעים.

על קווי הלילה
קווי הלילה הינם קווי אוטובוס רגילים לכל דבר, הפועלים בסופי שבוע במהלך כל השנה, ובימי הקיץ וחופשות התלמידים – מדי לילה. מחיר הנסיעה בהם זהה למחיר נסיעה בתחבורה ציבורית רגילה ובכל אמצעי התשלום הנהוגים בה. זאת השנה ה-11 שבה מפעיל משרד התחבורה את קווי הלילה, בשיתוף הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, הרשויות המקומיות וחברות התחבורה הציבורית. בשנה האחרונה נסעו בקווים כ- 1.1 מיליון צעירים. מאז הקמת קווי הלילה ועד היום נסעו בקווים כ- 7 מיליון נוסעים.

כל המידע על קווי הלילה זמין באפליקציות התחבורה הציבורית השונות, מוקד כל קו 8787* באתר kav-layla.co.il ובדף הפייסבוק.

Comments are closed.