עירייה > דבר ראש מנהל אגף החינוך

דבר ראש מנהל אגף החינוך

שלום רב,

חינוך הוא חובתה של החברה כלפי בניה ובנותיה; חינוך הוא האחריות של הכלל כלפי הפרט, של המבוגר כלפי הצעיר, של הדור הזה כלפי הדורות הבאים. חינוך הוא הציווי של הטוב ושל המוסרי ושל היושרה להיאבק בכל הרע – מבפנים ומבחוץ, למגר כל איום על ערכי היסוד של החברה הדמוקרטית, ההומניסטית והליבראלית, ולהבטיח כי כבוד האדם והשוויון ימשיכו ויובילו כל אדם באשר הוא אדם.

טיפוח תפיסה רחבה ועמוקה של אחריות בקרב כל ילד וילדה, במצפונם של כל נער ונערה, הוא-הוא ליבו של כל תהליך חינוכי. אחריות הצומחת מתוך ערכי כבוד האדם והשוויון – היא המחויבות של כל אדם כלפי זולתו, כלפי הקהילה בה הוא חי, כלפי החברה בה הוא חבר, כלפי העם אליו הוא משתייך, כלפי המדינה שהוא אזרח וריבון בה, כלפי זכויות האדם בכולי עלמא. אדם הפועל רק עבור עצמו או באופן תמידי מחויב קודם כל כלפי עצמו – הוא אדם החוטא לאחריותו. המשפחה נושאת באחריות משלה לחינוך הדור הצעיר בשנות התפתחותו והתבגרותו, ובמקביל אליה – תוך שיח ותיאום הדדי – מערכת החינוך נושאת באחריות משלימה לכך. אגף החינוך בעיריית רמת השרון פועל בצוותא עם הגורמים הרלוונטיים במשרד החינוך להבטיח מערכת חינוכית מצוינת עבור ילדי וילדות רמת השרון.

תחת מדיניות-העל של הדרג הנבחר בראשות העיר – ראש העירייה, מנכ"לית העירייה וחברי המועצה – אנו פועלים לטובת קידום פיתוחם של מוסדות החינוך, קליטתם של אנשי חינוך מעולים, טיפוח יצירתיות וחדשנות בתכניות לימודים, הטמעת מתודולוגיות הוראה מגוונות, הנגשה מתאימה לכלל הילדים שלהם צרכים מיוחדים ואימוצם היום-יומי לליבה של הקהילה, וקיום שיח פתוח ומכבד עם הורי התלמידים והתלמידות ונציגיהם. לצד כל אלה אנו פועלים לקדם תכניות רב שנתיות שיבטיחו את התפתחותה של מערכת החינוך בהתאם להתפתחותה המתוכננת של העיר וצרכיה בשנים הבאות. בצוות אגף החינוך פועלים אנשי מקצוע בעלי ניסיון בתחומיהם השונים, פדגוגיים ומנהליים, האמונים כל אחד ואחת על קידום מטרות האגף. אלה מצויים בקשר רציף עם גני הילדים, עם בתי הספר היסודיים והעל-יסודיים, עם גורמי הטיפול השונים, עם מחלקות העירייה הרלוונטיות, עם אגפים ומחלקות במשרד החינוך, עם המפקחים והמפקחות, עם ארגוני החינוך המשלים (הבלתי פורמאלי), ועם עשרות רבות של גורמים חיצוניים המייעצים למערכת החינוך בעיר, אשר גם מספקים לה את שדרוש לה מבחינה ארגונית ותשתיתית.

בעולם בו המציאות משתנה בתדירות מהירה, על אגף החינוך לראות ב"שינוי" כקבוע, ובאופן תמידי לקדם את המחר במערכת החינוך במוכנות טכנולוגית, ארגונית, תקציבית, אנושית, מקצועית, סביבתית, משפטית וחברתית. ואולם בליבת כל אלה שרירה ועומדת המחויבות המרכזית והעליונה של כולנו להגשמתה של מטרת החינוך: להבטיח כי הדור הבא יהיה מחויב לזולתו, לקהילתו ולחברת בני האדם יותר מהדור שקדם לו; להבטיח את טוב הלב בכל אחד ואחת; להבטיח את משילות הערכים האנושיים בקרב החברה כולה. להבטיח כי נחייה כולנו חיים אחראיים. כולנו, צוות אגף החינוך, איננו חפים מטעויות או מאי הצלחות ואנו נשמח לקבל כל פנייה בכל נושא ולתת מענה מיטבי ככל הניתן ובאופן מקצועי, הוגן ואחראי. אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר, ויתרה מכך, להשתתף ולקחת חלק בפעילות הענפה הנוגעת לקהילה כולה.

עבורכם ובשבילכם, באחריות –
ד"ר אורי ארבל-גנץ