ברמה"ש שומרים על הסביבה ו"מורידים את הכפפות"

בהנחיית ראש העיר אבי גרובר העירייה הגבירה את האכיפה על השלכת פסולת בניין בשטחים הפתוחים והקנסות לעבריינים יגיעו עד ל5000 ש"ח. ברחבי הארץ וגם ברמת-השרון מתמודדות הרשויות המקומיות עם תופעה מכוערת של השלכת פסולת בניין ברשות הרבים, בעיקר בשטחים פתוחים. השלכה פיראטית של פסולת בנין בשטחים הציבוריים הינה אסורה ע"פ חוק ומהווה עבירה פלילית לכל דבר וענין.

​לפי חוק שמירת הניקיון התשמ"ד – 1984, פסולת בנייה הנוצרת בפעילות בנייה והריסה: חומרים ושיירי חומרים המשמשים לבנייה, או שמשתמשים בהם בקשר לעבודות בנייה, לרבות ערמות אדמה וחלקי הריסות של מבנים. פסולת בנייה כוללת תוצרי הריסות וחומרי בנייה שונים: בלוקים, בטון, אספלט, זפת ומוצריה, לבנים, מרצפות, קרמיקה, גבס, זכוכית, לוחות בידוד, שברי שיש, לוחות גבס, עץ מעובד, מתכות, פלדה, חומרי פלסטיק, עודפי עפר, עץ ועוד. חלק מחומרים אלה מסוכנים, רעילים או דליקים וגורמים למפגע סביבתי קשה ביותר ולזיהום חמור של הקרקע.

מפקחת המחלקה לאיכות הסביבה בעיריית רמת-השרון בשיתוף מפקחי הפיקוח העירוני הונחו ע"י ראש העיר אבי גרובר להגביר את האכיפה בעבירות הכוללות השלכת פסולת בנין בשטחים הפתוחים. בימים אלו הוצבו בשטחים הפתוחים שלטי אזהרה האוסרים על השלכת פסולת במקומות שאינם מועדים לכך כאשר השלכת פסולת בניין ברשות הרבים תגרור אחריה קנס כספי גבוה שנע בין 5000-1500 ש"ח.

ראש העיר אבי גרובר: "הנחתי את כל הגורמים המקצועיים במערכת לפעול בנחישות כנגד כל מי שמזהם ומלכלך את השטחים הפתוחים בעיר ולהביא לצמצום התופעה המכוערת שפוגעת בסביבה. לא נאפשר לזרוק ברשות הרבים פסולת בניין או כל פסולת שהיא ולעבריינים שייתפסו נדאג שיהיה כואב דרך הכיס".

Comments are closed.